Revija Reporter
Slovenija PLUS

Nespodobno: Pirc Musarjeva sredi delovnega dne na zasebnem obisku pri zdravstveni milijonarki Diani Dimnik

Igor Kršinar
1 7.494

21. okt. 2024 14:48 Osveženo: 15:28 / 21. 10. 2024

Deli na:

Nataša Pirc Musar in Diana Dimnik

Sašo Radej, Primož Lavre

Predsednica republike dr. Nataša Pirc Musar v četrtek, 17. 10, okoli 12. 30 ure obiskala nove prostore družbe Mediasi v lasti Diane Dimnik v 9. nadstropju poslovne stavbe DBC Montana v ljubljanskem BTC. Kot so nam sporočili iz urada predsednice, je šlo za zasebni obisk, niso pa nam razkrili, kakšen je bil namen obiska. Znano pa je, da je odvetniška pisarna Pirc Musarjeve pred leti Dimnikovo branila zaradi davčne zatajitve.

Najprej je bilo v najvišjem nadstropju poslovne stavbe opaziti varnostnike, nato pa Pirc Musarjevo in Dimnikovo, ki sta se sprehajali. Kot že iz samega odgovora izhaja, obisk ni bil državniške narave, zato se poraja vprašanje, kaj je sploh imela predsednica početi pri Dimnikovi.

Prostore v poslovni stavbi DBC so slavnostno odprli konec septembra letos, ko je na slovesnosti dobesedno padal tudi zlati dež. Diana Dimnik je hči lobista Boža Dimnika, ki je obogatela z dobavo medicinske opreme in materiala slovenskim javnim zdravstvenim ustanovam. Njeno podjetje Mediasi je v zadnjih 20 letih izpeljalo za več kot 160 milijonov evrov poslov za slovenske bolnišnice in druge javne zavode, je pred meseci poročal portal Necenzurirano. Revija Manager je premoženje Diane Dimnik ocenila na več kot 50 milijonov evrov.