mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nesojena snaha: Od Jankovićevega sina k Janševemu županu

Deli na:
Nesojena snaha: Od Jankovićevega sina k Janševemu županu

Foto: Mediaspeed

Meta Logar je leta 2009 pričakovala, da bo snaha Zorana Jankovića, zdaj pa bo skrbela za turizem pri grosupeljskem županu Petru Verliču iz Janševe SDS.

Občinski svet v Grosupljem pod vodstvom župana Petra Verliča (SDS) je na sredini seji za v. d. direktorico javnega zavoda za turizem in promocijo Turizem Grosuplje v nastajanju izvolil Meto Logar, znano kot nekdanjo partnerico Damijana Jankovića, sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Na portalu Drevored.si so se čudili tej županovi izbiri, saj te gospe domačini sploh ne poznajo, poleg tega tudi niso znane njene strokovne reference na področju turizma. Leta 2007 je bila druga spremljevalka miss Universe, dve leti pozneje je v družbi družine Janković odprla svoj kozmetični salon Bodi v Ljubljani, ki je že naslednje leto zabredlo v finančne težave.

Direktorica podjetja je bila do leta 2013, ko se je s srednješolsko izobrazbo (leta 2010 je postala ekonomski tehnik) zaposlila v Javnem podjetju Energetika Ljubljana kot tajnica, to je takrat zaupala novinarju Financ. Grosupeljskim svetnikom pa je kot delovno mesto navedla »skrbnik sistemov vodenja«. Lani je diplomirala iz ekonomije v zasebnem izobraževalnem centru.

V svojem življenjepisu ni navedla nobenih delovnih in vodstvenih izkušenj v turizmu, a jih župan Peter Verlič v odloku o ustanovitvi javnega zavoda Turizem Grosuplje niti ni zahteval. Dovolj so visokošolska izobrazba, najmanj pet let delovnih izkušenj, da ima organizacijske in vodstvene sposobnosti in da strokovno pozna področja glavnih dejavnosti zavoda.

Župan meni, da turistična društva v občini delujejo premalo strokovno in profesionalno, njegovi nasprotniki pa se sprašujejo, zakaj potemtakem primernega vodstva zavoda ni raje našel z javnim razpisom.

Vsekakor Jankovićeva nesojena snaha ne bi izpolnjevala pogojev za direktorico zavoda Turizem Ljubljana, kjer zahtevajo najmanj osem let delovnih izkušenj, od tega tri leta vodstvenih, vsestranske izkušnje in operativno poznavanje vseh turističnih segmentov, organizacijske sposobnosti, sposobnost vodenja skupine ter višjo raven znanja slovenskega in vsaj enega svetovnega jezika.