janko šopar tednik Odkrito.si

Janko Šopar odkrito o voditeljici Tednika, ki ...

drew barrymore_letterman Svet24.si

VIDEO: Seksi ples na mizi in gole prsi za rojstni ...

maja acman Svet24.si

Maja bo razkrila, kako je shujšala za več kot ...

vrtilki, vrt, črunču, bralec slavko, kraja kokoši Svet24.si

Sredi Ljubljane so Slavku ukradli kure

Selena Gomez Najstnica.si

Selena na jahti pokazala svoje telo v kopalkah

Fotka 2 Njena.si

Posmrtna čast za Gašperja Tiča

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Slovenija

Nesojena snaha: Od Jankovićevega sina k Janševemu županu

Deli na:
Nesojena snaha: Od Jankovićevega sina k Janševemu županu

Foto: Mediaspeed

Meta Logar je leta 2009 pričakovala, da bo snaha Zorana Jankovića, zdaj pa bo skrbela za turizem pri grosupeljskem županu Petru Verliču iz Janševe SDS.

Občinski svet v Grosupljem pod vodstvom župana Petra Verliča (SDS) je na sredini seji za v. d. direktorico javnega zavoda za turizem in promocijo Turizem Grosuplje v nastajanju izvolil Meto Logar, znano kot nekdanjo partnerico Damijana Jankovića, sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Na portalu Drevored.si so se čudili tej županovi izbiri, saj te gospe domačini sploh ne poznajo, poleg tega tudi niso znane njene strokovne reference na področju turizma. Leta 2007 je bila druga spremljevalka miss Universe, dve leti pozneje je v družbi družine Janković odprla svoj kozmetični salon Bodi v Ljubljani, ki je že naslednje leto zabredlo v finančne težave.

Direktorica podjetja je bila do leta 2013, ko se je s srednješolsko izobrazbo (leta 2010 je postala ekonomski tehnik) zaposlila v Javnem podjetju Energetika Ljubljana kot tajnica, to je takrat zaupala novinarju Financ. Grosupeljskim svetnikom pa je kot delovno mesto navedla »skrbnik sistemov vodenja«. Lani je diplomirala iz ekonomije v zasebnem izobraževalnem centru.

V svojem življenjepisu ni navedla nobenih delovnih in vodstvenih izkušenj v turizmu, a jih župan Peter Verlič v odloku o ustanovitvi javnega zavoda Turizem Grosuplje niti ni zahteval. Dovolj so visokošolska izobrazba, najmanj pet let delovnih izkušenj, da ima organizacijske in vodstvene sposobnosti in da strokovno pozna področja glavnih dejavnosti zavoda.

Župan meni, da turistična društva v občini delujejo premalo strokovno in profesionalno, njegovi nasprotniki pa se sprašujejo, zakaj potemtakem primernega vodstva zavoda ni raje našel z javnim razpisom.

Vsekakor Jankovićeva nesojena snaha ne bi izpolnjevala pogojev za direktorico zavoda Turizem Ljubljana, kjer zahtevajo najmanj osem let delovnih izkušenj, od tega tri leta vodstvenih, vsestranske izkušnje in operativno poznavanje vseh turističnih segmentov, organizacijske sposobnosti, sposobnost vodenja skupine ter višjo raven znanja slovenskega in vsaj enega svetovnega jezika.