stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nekdanji poslanec Barovič: Boli me, ker nas imajo za neumne Butalce in ker smo v nepravni državi popolnoma nemočni

Deli na:
Nekdanji poslanec Barovič: Boli me, ker nas imajo za neumne Butalce in ker smo v nepravni državi popolnoma nemočni

Nekdanji novinar, poslanec in župan Trbovelj Bogdan Barovič. - Foto: Primož Lavre

Šarec jim ni všeč, ker si je upal iti izven populizma , stopil je na pot težjega dolgoročnega reševanja socialnega stanja v državi, je nekdanji poslanec SNS in nekdanji župan občine Trbovlje Bogdan Barovič vzel v bran premierja.

Barovič je napisal javno pismo kot odziv na serijo dogodkov, ki »mimo naše zavesti peljejo v načrtno rušenje politične in gospodarske stabilnosti naše države«.

Dogajanje okrog Marjana Šarca in njegove »prijateljice« pri zaposlitvi v Sovi je velik kup peska v oči Slovenkam in Slovencem, meni Barovič. »Če s Sove z lahkoto odtekajo čenče in rumena vsebina, kako lahko šele odtekajo pomembne informacije o državni varnosti  v in izven države?«

Posebej ga je ogorčila odločitev Banke Slovenije o zaostrovanju možnosti za kreditiranje prebivalstva in nato kritike na račun Šarca, ko je ta Banki Slovenije očital, da je izgubila stik z ljudmi. »Marjan Šarec se je z dobro namero odzval, z argumenti, da bo bančno zaostrovanje kreditiranja onemogočilo mladim ustvariti družine in revnejšim preprečiti mogoče nakup večje ozimnice ali pa nakup namesto 15 let starega avta kakšnega deset let mlajšega? In mediji so Šarca oznanili za populista.«

Barovičevo pismo objavljamo v celoti in z manjšimi popravki:

Pismo za javnost, pismo nekdanjega poslanca in župana, pismo državljana in občana Republike Slovenije

Ustava mi jamči pravico izražanja. Novinarsko in dolgoletno politično delo pa mi daje verodostojnost, da se oglasim v času, ko se nam, Slovenkam in Slovencem ne bodo pisali ravno svetli časi in ko se zares godi tudi krivica ljudem in tudi vladi, oz. njenemu premieru Marjanu Šarcu. In da ne bo nikakršnih dvomov: Marjan Šarec ni bil moja politična izbira, toda danes, zdaj in tukaj, mu stopam tudi v bran.

Pismo je posledica naslednjih dogodkov, ki mimo naše zavesti peljejo v načrtno rušenje politične in gospodarske stabilnosti naše države, Republike Slovenije.  Sosledje dogodkov je za vsakega  povprečnega bralca in spremljevalca vsakodnevnih notranje političnih dogajanj jasno sporočilo o rušenju Slovenskega življenja na politični , gospodarski in žal tudi zunanjepolitični ravni:

1.    Že mesec dni in več  trajajoče »osrednje«novinarsko dogajanje okrog Marjana Šarca in njegove »prijateljice« pri zaposlitvi v Sovi je velik kup peska v oči Slovenkam in Slovencem, da preusmerijo pozornost od pomembnih nacionalnih vsebin. Bistvo vprašanja ni zaposlena na Sovi , ki naj bi bila prijateljica premiera, temveč, kako in zakaj tako lahko odtekajo razne informacije in Sove. Če z lahkoto odtekajo čenče in rumena vsebina, kako lahko šele odtekajo pomembne informacije o državni varnosti  v in izven države?


2.    Ukinitev dodatka za delovno aktivnost  je velika kloaka možnih političnih populizmov za vse stranke, še posebno za levico in SD ( poudarjam, da z njimi velikokrat tudi simpatiziram). Vsebina  omenjenega zakona je iz vsega povedanega dokaz, da nihče od 90 poslancev, ali vsaj večina, ne ve, ali noče vedeti, zakaj gre pri tem vprašanju. Novinarji imajo v javnosti temo za svoje komentarje , politiki za svoje , vsi pa stremijo k zavajanju. Vse skupaj pa so novinarji in nekateri politiki obrnili v škodo premieru, češ, kaj se gre, kako je lahko tako asocialen, klovnovski. Šarec jim ni všeč, ker si je upal iti izven populizma, stopil je na pot težjega dolgoročnega reševanja socialnega stanja v državi. Mediji ga kritizirajo.

3.    Dno primitivizma, laži in sprenevedanja pa je izbila odločitev Banke Slovenije o zaostrovanju možnosti za kreditiranje prebivalstva. Brez političnega in gospodarskega leporečja povem iz izkušenj in zaradi zgroženosti nad tem bančnim ukrepom naslednje: Banke so brez razmišljanja dajale milijonske kredite tako imenovanim slovenskim podjetnikom, managerjem in ne vem, kako še so se titulirali, tudi posameznikom, brez kakršnega kolki kritja za poravnavo danih kreditov, kredite na osnovi hipotekarnega zavarovanja, ki ni imelo nobene hipoteke, kredite, ki so po večkrat presegali višino prihodkov  kreditojemalcev. Ti, vsi imenovani kreditojemalci, niso kreditov nikoli odplačali. Denar iz kreditov je nekje na računih na Kajmanskih otokih, na Cipru, Malti, Švici, ZDA in še kje. Banke za povrnitev neizplačanih dolgov niso naredile Ničesar! Da pa niso propadle, banke namreč, smo jih rešili mi, navadni delavci, smrtniki  z našim denarjem. In banke si upajo danes reči, da z omejevanjem kreditiranja navadnim ljudem skrbijo za nas in našo prihodnost in varnost, da nam ne bo treba samim sebi ponovno reševati banke??? Je mogoč tak sarkazem, posmehljivost bank do ljudi?  

Marjan Šarec se je z dobro namero odzval, z argumenti, da bo bančno zaostrovanje kreditiranja onemogočilo mladim ustvariti družine in revnejšim preprečiti mogoče nakup večje ozimnice ali pa nakup namesto 15 let starega avta kakšnega deset let mlajšega? In mediji so Šarca oznanili za populista. Čeprav je opozoril, da takšen ukrep banke lahko  pomeni manjšo potrošnjo, padec gospodarske rasti, slabo socialno in gospodarsko stanje, je danes populist? Ko pa se bo vse napovedano zgodilo, bo padla gospodarska rast in se zaostrilo socialno stanje, pa bo Šarec spet kriv, ker ni nič storil; čeprav je storil in čeprav so ga taisti, ki ga bodo obtoževali že spet, označili za krivega?

Očitno so mediji, je politika in so lahkoverni, sledljivi ljudje v celoti izgubili kompas.

Karkoli nekdo stori, ni prav. Torej, kdo sploh v Sloveniji ali na tem svetu je, ki bo naredil nekaj prav? Po kratkovidnosti in pokvarjenosti duha v politiki in v medijih, tega Houdinija  v osončju zemlje ni.

Banke so nas izžele zato, ker milijonske barabe v Sloveniji niso vrnile dolgov. Zdaj pa nas varujejo, po besedah guvernerja, pred samimi seboj: ne bodo nam dali več kreditov, da nam  potem ne bi bilo potrebno sanirati banke?

Pri vsem tem pa mene in najbrž še koga najbolj boli, ker nas imajo za neumne Butalce in zato, ker smo v nepravni državi popolnoma nemočni.

Bogdan Barovič
Upokojenec
12 let poslanec v DZ in 8 let župan občine Trbovlje, 65 let ponosen Slovenec