Revija Reporter
Slovenija

Nekdanji direktor AVP Velov obtožen, da je v zameno za posel zahteval denar za kranjski boksarski klub

STA

14. maj. 2020 12:21 Osveženo: 12:23 / 14. 5. 2020

Deli na:

Igor Velov

Primož Lavre

Specializirano državno tožilstvo je sredi marca vložilo za zdaj še nepravnomočno obtožnico proti nekdanjemu direktorju agencije za varnost prometa Igorju Velovu, poročata Delo in Slovenske novice. Tožilstvo mu očita, da je leta 2016 20.000 evrov vreden posel pogojeval z nakazilom 4000 evrov boksarskemu klubu iz Kranja.

Nekdanjemu direktorju agencije za varnost prometa tožilstvo očita, da je pred štirimi leti na službenem sestanku z ljubljanskim podjetjem, ki naj bi naredilo aplikacijo za varne Šolske poti, pridobitev posla, vrednega 20.000 evrov, pogojeval z nakazilom štirih tisočakov boksarskemu klubu iz Kranja, poroča časnik Delo.

A poslovnež se za plačilo podkupnine ni odločil, temveč je kaznivo dejanje oz. njegov poskus naznanil, navajajo Slovenske novice.
Velov je za omenjeni časnik očitke zavrnil: "Očitanega kaznivega dejanja nisem storil. Vse temelji na izjavi ene osebe."

Po poročanju Dela Velovu, ki je trenutno državni svetnik in svetnik kranjske občine, grozi denarna kazen ter od enega do pet let zapora.