irena pan 1 Dobra karma

Znana novinarka verjame, da obstaja še veliko ...

profimedia-0586058472 Svet24.si

Vroča Elizabeth Hurley gola na snegu

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

avtomobil, krško, stopnišče Svet24.si

FOTO: Voznica zapeljala vzvratno in pristala na ...

3f82f867106de689e316b681d0587208 Necenzurirano

Počivalškov dobavitelj "golfov" ruši Janši ...

sanja grohar z družino Njena.si

Sanja Grohar v hudih bolečinah

tjasa hrovat steklasa Njena.si

Slovenska pevka izgubila mamo, zanosila in ...

Slovenija

Nastopaški dobavitelji razkrivajo številke: koliko so na Kitajskem odšteli za teste in komu morajo plačati 50.000 evrov nagrade

Deli na:
Nastopaški dobavitelji razkrivajo številke: koliko so na Kitajskem odšteli za teste in komu morajo plačati 50.000 evrov nagrade

Klemen Nicoletti v oddaji Tarča na TV Slovenija. - Foto: TV Slovenija

Eden od lastnikov podjetja Majbert Pharm, ki je državi dobavilo pol milijona hitrih antigenskih testov, Klemen Nicoletti je v oddaji Tarča na TV Slovenija zatrdil, da bodo v petek zjutraj na testirna mesta po državi dostavili dodatne palčke za jemanje brisov, tako da se bo množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom lahko nadaljevalo.

Direktor Zdravstvenega doma Ljubljana Rudi Dolšak je v omenjeni oddaji na Televiziji Slovenija pojasnil, da so z antigenskim testom prejeli dve paličici za jemanje brisov. Inšpektorji Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke pa so danes na terenu videli dodatno pakirano tudi paličico za jemanje brisa iz grla, zato je z začasno odločbo ustavilo testiranje, saj da vodi postopek inšpekcijskega nadzora nad proizvajalcem. Dolšak ne ve, če je kaj narobe s testom oz. njegovo kakovostjo. V zdravstvenem domu pa po njegovih navedbah niso imeli kakšnih težav s testom.

Kot je dejal Dolšak, je bilo za zdravstveni dom zelo neprijetno, da so morali ustaviti javno testiranje sredi Ljubljane, za katerega je bilo namenjenega precej denarja, časa in kadrov. Pozval je kupca, naj naslednjič preveri nabavljeno blago, da do takšnih spodrsljajev ne bo več prihajalo.

Nicoletti je pojasnil, da je bila ob testu sprva priložena paličica, ki je ustrezna za jemanje brisa tako iz nosu kot iz grla. Nato so na prošnjo ministrstva za zdravje, ki je bil naročnik posla, dobavili še paličico, namenjeno le za jemanje brisa iz nosu, ki pa ni imela potrebnih oznak. Sedaj bodo na testirna mesta dostavili nove palčke, za katere so po podjetnikovih besedah plačali 14 centov na kos. Neuporabljene palčke iz kompleta, ki jih ne bodo uporabljali, pa bodo skušali prodati.


Razkril je tudi ceno, po kateri so nabavili teste od kitajskega proizvajalca. Po njegovih besedah so odšteli 1,66 evra na test, medtem ko so državi prodali po 1,81 evra (brez DDV). To pomeni, da so ob pol milijona testov zaslužili okoli 75.000 evrov, od česar bodo morali podjetniku in nekdanjemu izvršnemu direktorju Državljanske liste Janku Jenku, ki jim je posodil denar za posel, odšteli 50.000 evrov nagrade.

Poudaril je, da v ta posel niso šli zaradi dobrega zaslužka, temveč za referenco, da bi potem lahko širili poslovanje, je povedal Nicoletti. Ta je letos skupaj z Amadejem Alanom Eferlom kupil podjetje od Marleyja Mačka, za kar sta po Nicolettijevih besedah odštela 5000 evrov plus terjatve. Nekdanjega in sedanja lastnika podjetja pa je povezal prav Jenko.

Nicoletti je tudi potrdil, da tovrstne teste, ki so jih dostavili državi, prodajajo tudi v drugih evropskih državah.

Nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar, ki se je v zadnjih dneh svojega vodenja ministrstva podpisal pod pogodbo za nabavo hitrih testov, je danes dejal, da verjame, da je bil sklenjen dober posel, ki je omogočal začetek hitrega testiranja po državi, poleg tega je bil Majbert Pharm enkrat cenejši od drugega najcenejšega ponudnika.

Loading...