Revija Reporter
Slovenija

Našli puško strelca iz Kerinovega Grma

STA

9. okt. 2024 15:23 Osveženo: 15:24 / 09. 10. 2024

Deli na:

Orožje, s katerim je v torek streljal osumljenec na območju Kerinovega Grma

PU Novo mesto

Krškim policistom je uspelo najti puško, s katero je v ponedeljek zvečer v Kerinovem Grmu v občini Krško streljal 26-letnik. Našli so jo v torek popoldne v gozdu med Gorico in Drnovim, več kilometrov stran od Kerinovega Grma, kamor jo je 26-letnik skril po streljanju, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

26-letnik je po ugotovitvah policije v Kerinovem Grmu streljal v ponedeljek zvečer. Policija je na kraju streljanja našla in zavarovala večje število tulcev, strelca pa je zaradi povzročitve splošne nevarnosti prijela v torek. Zoper njega bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Policisti so preverili tudi morebitno ogrožanje helikopterja Slovenske vojske na območju Cerkelj ob Krki, vendar so ugotovili, da v času streljanja helikopter ni bil v zraku.

Policija nadaljuje zbiranje obvestil in ugotavljanje okoliščin kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti. Prav tako nadaljuje preiskavo kazniva dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, saj so posamezniki iz naselja z metanjem kamenja ovirali delo policistov in jim poskušali preprečiti izvedbo nalog, so sporočili.