zakon privlačnosti Dobra karma

Zakon privlačnosti v želeno smer lahko sprožimo...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 26. maja

katedrala svobode Reporter.si

Katedrala Svobode: Sprte stranke bivše koalicije ...

Družina Grivec, nov hlev Svet24.si

Na pogorišču je zrasel nov gospodarski objekt

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo: kaj je KPK ugotovila v aferi maketa

petra-roi Odkrito.si

Se žena slovenskega pevca res videva z Donaldom ...

sasa pavlin stosic Njena.si

Igralka odvrgla vsa oblačila

Slovenija

Napad Zveze borcev na novinarja

Deli na:

.MsgBody-text, .MsgBody-text * { font: 10pt monospace; } Združenje novinarjev in publicistov zavrača poskuse ZZB NOB, da bi z blatenjem diskreditirali raziskovalno delo novinarjev Jožeta Možine (RTVS) in Tina Mamića (Primorske novice), s tem ko je na javni tribuni njuna imena izpostavljala kot primera neobjektivnega novinarstva.

Združenje novinarjev in publicistov zavrača poskuse ZZB NOB, da bi z blatenjem diskreditirali raziskovalno delo novinarjev Jožeta Možine (RTVS) in Tina Mamića (Primorske novice), s tem ko je na javni tribuni njuna imena izpostavljala kot primera neobjektivnega novinarstva.

Borčevska organizacija jima je očitala, da naj bi izražala zaničevanje do partizanskega gibanja in se ne strinjala z izjavo mešane zgodovinske komisije o fojbah. O tem je po elektronski pošti obvestila tudi novinarje. Diskreditacije so toliko bolj absurdne, ker zveza borcev za svoje napade na novinarja ni navedla niti enega argumenta oz. dejstva, tega ni storila niti na poziv enega od novinarjev.

ZNP opozarja borčevsko društvo, da po padcu enopartijskega monopola pred dvajsetimi leti nihče, niti zveza borcev nima več monopola nad zgodovino. Raziskovanje le te sodi v domeno svobode govora in medijske avtonomije in je velik strokovni izziv novinarjem iz zgodovinarjem, ki bi ga borčevska organizacija lahko pospešila z raziskavo odgovornosti v lastnih vrstah, kar bi prispevalo k stapljanju nasprotij, ne pa da napada delo raziskovalcev, ki se prebijajo čez zaroto molka. Ugotavljanje dejstev, odgovornosti in prikrivanja revolucionarnega terorja sodijo med temeljne izzive slovenske publicistike, zgodovine in raziskovalnega novinarstva, saj gre za tragično obdobje, ki prav zaradi prikrivanja še vedno razdvaja slovensko družbo.


Združenje novinarjev in publicistov
Upravni svet
Igor Kršinar, predsednik združenja
loading...
Loading...