Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Najmanj dva od četverice obsojencev v zadevi Balkanski bojevnik že v priporu

Deli na:
Najmanj dva od četverice obsojencev v zadevi Balkanski bojevnik že v priporu

Foto: Bobo

Dva od štirih obsojencev v zadevi Balkanski bojevnik, Marko Bublič in Dejan Zupan, sta v priporu, kar sta za STA potrdila njuna zagovornika Roman Završek in Irena Ferme. Po poročanju medijev naj bi bila Sandra Udrih v hišnem priporu, Anesa Selmana pa naj bi policisti še iskali. Na ljubljanskem okrožnem sodišču čakajo na potrdila o vročitvi sklepov.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so sicer za STA potrdili, da so o zahtevi tožilstva za podaljšanje oziroma odreditev pripora že odločili. Na policiji medtem niso želeli potrditi informacij, ki jih navajajo mediji, STA pa prav tako ni uspela priklicati Selmanovega zagovornika Dejana Markovića.

Četverica je bila v torek spoznana za krive neupravičenega prometa z mamili in hudodelskega združevanja v Italiji. Selman je bil obsojen na deset, Bublič na osem, Zupan na sedem let, Udrihova pa na štiri leta zapora.


S sodišča so sicer vsi odšli prosti, saj tožilstvo ni zahtevalo pripora. Včeraj naj bi po poročanju spletnega portala 24ur.com izvensodni senat odločil, da se morajo obtoženi vrniti v pripor, Udrihovi pa naj bi ponovno odredili hišni pripor.

Zupanova odvetnica Irena Ferme je za STA povedala, da je sodišče zoper njeno stranko pripor včeraj odredilo prvič, in sicer zaradi razloga begosumnosti. Ob tem je zanikala, da bi bil Zupan begosumen, saj da nikoli ni poskušal pobegniti in je tudi včeraj počakal doma.

Kljub štirim obsodilnim sodbam je namreč sodišče v razsodbi odpravilo pripor. Predsednik senata je v razsodbi pojasnil, da je bilo sodišče to dolžno storiti, saj tožilstvo v končni besedi podaljšanja pripora ni predlagalo. Še isti dan pa je okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar pojasnila, da je tožilstvo to storilo že v obtožnici. Na vprašanje, ali bi obsojeni lahko pobegnili, pa je po poročanju medijev odgovorila, da verjetno ne bodo bežali, saj so prepričani, da so obsojeni po krivem, oziroma so se vsaj tako ves čas zagovarjali pred sodiščem.