atomik harmonik Dobra karma

Špelca iz Atomik Harmonik – po neuspešnih ...

meghan markle_kate middleton Svet24.si

Oseba, ki je prizadela Kate Middleton, povezana z ...

jansa-pl Reporter.si

Kdo so obiskovalci kabineta predsednika vlade ...

virus, računalnik Svet24.si

Želijo vas pretentati, da delijo brezplačno ...

ILU20200504_X7R4531 Necenzurirano

Orbanov oligarh kupuje slovensko državno ...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Rebeka Dremelj Njena.si

Takšna je bila Rebeka Dremelj pred več kot 30 ...

Slovenija

Najemnikom poslovnih prostorov v lasti občine bodo v Trbovljah v celoti odpisali najemnino

Deli na:
Najemnikom poslovnih prostorov v lasti občine bodo v Trbovljah v celoti odpisali najemnino

VTrbovljah so že minuli teden pričeli z razkuževanjem skupnih prostorov večstanovanjskih stavb - Foto: Aleš Gulič

Županja Trbovelj, Jasna Gabrič je sprejela sklep, s katerim se bo najemnikom poslovnih prostorov, ki so v lasti občine, zaradi izrednih razmer odpisale najemnine za mesec marec in april za obdobje od 16. marca do 30. aprila.

Gre za podjetnike, ki imajo za opravljanje svojih storitev v najemu poslovne prostore občine, a so  bili zaradi epidemije primorani prenehati opravljati svoje storitve, saj imajo pri svojem delu neposreden stik s strankami.

„Ker so se ukrepi za preprečitev širjenja virusa začeli v sredini meseca marca in bodo trajali tudi v aprilu, bomo najemnikom poslovnih prostorov v lasti občine, za katere velja Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, v obdobju od 16.marca do 30.aprila v celoti odpisali najemnino. A poudarjam, da je ukrep namenjen samo tistim najemnikom, ki imajo stik s strankami oziroma za katere velja zgoraj omenjeni odlok,“ je še zapisala Gabričeva.

Ker gre za poslovne prostore občine in zato kot lastnik teh prostorov lahko glede na razmere vplivajo in prilagodijo višino najemnine, bodo to tudi storili. Namen ukrepa je, da prispevajo k temu, da bi svoje najemnike trenutne razmere finančno čim manj prizadele in da bi po koncu epidemije čim lažje nadaljevali z opravljanjem svoje dejavnosti.  „Če jim bomo s tem ukrepom situacijo vsaj malce olajšali, je naš cilj dosežen,“ še dodaja. 

Prav tako Občina Trbovlje in Območna obrtno – podjetniška zbornica Trbovlje prijazno apelirata na vse ostale najemodajalce poslovnih prostorov v Trbovljah, da v kolikor imajo to možnost, razmislijo o podobnih ukrepih in svojim najemnikom odpišejo oziroma znižajo najemnino za čas, ko svojih dejavnosti zaradi epidemije ne morejo opravljati.

Poleg vseh ostalih ukrepov pa so v Trbovljah že minuli teden pričeli z razkuževanjem skupnih prostorov večstanovanjskih stavb. Do sedaj je Štab CZ Občine Trbovlje vsem upravljavcem večstanovanjskih stavb razkužila dostavil že dvakrat v tednu dni, z njimi pa se v skupnih prostorih razkužujejo kljuke, dvigala, stopnišča in ostala oprema, ki je izpostavljena stikom številnih stanovalcev.

loading...
Loading...