profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Direktor Zavoda za gozdove pojasnjuje svojo visoko plačo: zakaj je dobil več kot 8000 evrov v oktobru

Deli na:
Direktor Zavoda za gozdove pojasnjuje svojo visoko plačo: zakaj je dobil več kot 8000 evrov v oktobru

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Oktobrska plača je znašala prek osem tisoč evrov bruto zato, ker je dobil (šele) tedaj izplačane dodatke za delo v rizičnih razmerah v obdobju epidemije marca, aprila in maja lani.

Pred nekaj dnevi smo pisali o visokih prejemkih vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za gozdove Slovenije Janeza Logarja. Tega je vlada imenovala na to mesto sredi septembra.

Za oktober je Logar glede na podatke s portala plač v javnem sektorju prejel kar 8093 evrov bruto plače, pri čemer je bilo od tega različnih dodatkov 4285 evrov. Za november je znesek nižji - 4171 evrov, dodatkov je bilo 363 evrov. Na portalu je za december zapisano, da je prejel 8341 evrov bruto.

Na Zavod za gozdove (ZGS) smo vprašali, od kod tako visoke plače in za katere dodatke je šlo. Glede oktobrske plače pravijo, da je bila plača njihovega vodje višja zaradi izplačila obračunanega dodatka za delo v rizičnih razmerah v obdobju epidemije, po 11. točki prvega odstavka 39. člena Kolektivne pogodbe za javni sektor, skupaj za mesece marec, april in maj 2020. Dodatki za delo v tveganih razmerah epidemije so skupaj za omenjene tri mesece znašali 3921 evrov bruto (2183 evrov neto).



Omenjeni dodatki so se nanašali še na prejšnje delovno mesto vodje območne enote II in so bili izplačani 12. novembra, tako kot vsem ostalim zaposlenim v ZGS. Izplačilo covid-19 dodatka je temeljilo na opravilih oziroma na delovnih nalogah, ki so jih v spomladanskem času leta 2020 v času trajanja epidemije opravljali zaposleni in so bila z aktom delodajalca opredeljena kot dela in naloge, ki se opravljajo v nevarnih pogojih dela. Ta opravila so bila tudi evidentirana v evidenci delovnega časa in niso bila vezana na konkretno delovno mesto.

Dodali so, da na sedanjem delovnem mestu Logar ni prejel nobenih dodatkov iz naslova dela v tveganih razmerah, izplačani dodatki pa se nanašajo na delovno dobo (241 evrov bruto) in na dodatek za magisterij (26 evrov bruto). Zatrjujejo, da je podatek o plači za december v višini 8341 evrov napačen, saj je za znašala 4170 evrov bruto oziroma 2556 evrov neto. Ker je v evidenci na portalu plač v javnem sektorju pri plači direktorja ZGS za december navedena omenjena številka 8341 evrov, bomo zadevo preverili. Januarska plača Logarja pa je bila, kot kažejo zadnji podatki, 4171 evrov.