Revija Reporter
Slovenija

Najdražja poslanska potovanja: rekorderji, ki za poti v tujino zapravijo tudi 10 tisočakov

Igor Kršinar
1 21.633

1. okt. 2023 20:00

Deli na:

Za potovanje poslank Suzane Lep Šimenko (SDS) in Vere Granfol (Svoboda) v Avstralijo je DZ plačal več kot 23 tisoč evrov.

M24

Največ nas je stalo potovanje Suzane Lep Šimenko (SDS) in Vere Granfol (Svoboda) v Avstralijo, za katerega je državni zbor plačal več kot 23 tisoč evrov.

Za potovanje v Kanado, kamor so leteli Anže Logar (SDS), Tine Novak (Svoboda) in Janez Žakelj (NSI) smo odšteli več kot 21 tisočakov. Med najdražjimi obiskovalci v tujini prednjačijo še Matej Tonin (NSI), Žan Mahnič (SDS) ter Mojca Šetinc Pašek in Lucija Tacer (obe Svoboda).



Ob zadnji aferi ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik, ki je skupaj s svojimi sodelavkami za dvotedensko udeležbo na konferenci o trajnostnem razvoju julija potrošila okoli 33 tisoč evrov, smo se pozanimali, koliko nas stanejo posamezna potovanja poslancev državnega zbora.

Pri svojem opravljanju mednarodne dejavnosti imajo poslanci pravico do pokritja stroškov potovanja, kot so dnevnice, prevoz in prenočišče. Pri namestitvah so upravičeni do plačila prenočišča v hotelih z največ štirimi zvezdicami, v določenih primerih pa tudi v hotelih s petimi zvezdicami.

Če letalska pot neprekinjeno traja več kot štiri ure, so upravičeni do letalske vozovnice poslovnega razreda. Kadar gre za obiske na najvišji ravni, pa jim pripada tudi VIP salon. Objavljamo, katera poslanska potovanja so nas stala največ.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24