tanja dimitrievska alica Odkrito.si

Slovenska igralka kmalu ločena od hčere?

josip broz tito Svet24.si

Titove ukane: bežal pred varnostniki v gostilne

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 26. maja

melania trump, donald Svet24.si

FOTO: Kam je izginila Melania? Američani ...

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

rebeka the biggest loser Njena.si

Preslepili Rebeko in jo izločili

Masterchef Slovenija žan bukovnik Njena.si

En slab dan je velikega favorita poslal domov.

Slovenija

Nadškofija Ljubljana se na ustavnem sodišču bori za vrnitev Baragovega semenišča

Deli na:
Nadškofija Ljubljana se na ustavnem sodišču bori za vrnitev Baragovega semenišča

Foto: Facebook - Vrnitev Baragovega semenišča zahteva Nadškofija Ljubljana.

Nadškofija Ljubljana je v zvezi z denacionalizacijo Baragovega semenišča vložila ustavno pritožbo, so potrdili za Dnevnik, saj naj bi bila nadškofiji v predhodnem postopku kršena pravica do enakosti pred zakonom. Upravno sodišče je lani potrdilo, da nadškofija ni denacionalizacijska upravičenka, njihov zahtevek so zavrnili tudi na vrhovnem sodišču.

Upravno sodišče je pred slabim letom dni dokončno zavrnilo denacionalizacijski zahtevek Nadškofije Ljubljana za Baragovo semenišče oz. Akademski kolegij v Ljubljani oziroma tožbo zoper odločbo ministrstva za kulturo, s katero je nadškofija izpodbijala odločitev ministrstva, da ne more zahtevati vračila objekta.

Ljubljanska nadškofija je nato izkoristila možnosti za revizijo postopka na vrhovnem sodišču, a so po pisanju časnika Dnevnik tudi vrhovni sodniki zahtevek zavrgli s pojasnilom, "da pritožnik ni podal nobenih drugih dokazov, do katerih naj se sodišče prve stopnje ne bi opredelilo".

V Pionirskem domu po besedah njegove direktorice Viktorije Potočnik niso seznanjeni s tem, da bi Nadškofija Ljubljana vložila kakršenkoli zahtevek za revizijo o denacionalizaciji Baragovega semenišča. Lastnica celotnega objekta je sedaj Mestna občina Ljubljana.