pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na visoko ležečih gorenjskih cestah sneg, prelazi pa zaprti

Deli na:
Na visoko ležečih gorenjskih cestah sneg, prelazi pa zaprti

Foto: Bobo

V višjih predelih Gorenjske, predvsem ob meji z Avstrijo, sneži. Po podatkih Prometno-informacijskega centra je na višje ležečih cestah več kot deset centimetrov snega. Zaprti so prelazi Vršič, Ljubelj in Korensko sedlo ter cesta Mojstrana-Vrata od slapa Peričnika dalje, na cesti Sorica-Bohinjska Bistrica pa priporočajo verige.

Na Agenciji RS za okolje opozarjajo na previdnost v gorah, saj se je povečala nevarnost snežnih plazov. Novi sneg se bo namreč le počasi sesedal, zaradi predvidenega oblačnega vremena v četrtek in le počasnega ogrevanja in sesedanja snega pa bodo razmere predvsem v Julijcih in zahodnih Karavankah izrazito neugodne. Predvsem na območju Julijskih Alp je nevarnost snežnih plazov znatna (3. stopnja), v četrtek pa bo velika (4. stopnja).

Vremenoslovci napovedujejo, da se bo meja sneženja še spustila in bo zvečer, ponoči ter v četrtek zjutraj snežilo tudi precej nizko. Opozarjajo na previdnost, saj lahko moker sneg tam, kjer je drevje že pognalo liste, povzroči lomljenje vej in posameznih dreves. V petek in soboto bo ponekod lahko nekaj sonca, prehodno se bo tudi nekoliko ogrelo.

Z Vogla, kjer je v zadnjih 24 urah zapadlo 40 centimetrov snega, so že sporočili, da od četrtka poleg pohodnikov, turnih smučarjev in izletnikov znova vabijo tudi smučarje. Naprave bodo obratovale vsak dan do vključno prazničnega 2. maja, če bodo to dovoljevale vremenske in snežne razmere.