Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na UKC preiskujejo do deset zdravnikov, ki so morda sprejemali bolnike mimo vrste

Deli na:
Na UKC preiskujejo do deset zdravnikov, ki so morda sprejemali bolnike mimo vrste

Foto: Bobo

Kriminalisti po neuradnih informacijah STA preiskujejo več zdravnikov, ki naj bi na UKC Ljubljana bolnikom omogočili preskakovanje čakalnih vrst. Na onkološkem inštitutu naj bi bila dva takšna zdravnika. Poleg tega naj bi deloval posrednik, ki se je bolnikom zagotavljal, da pozna zdravnike in lahko tako poskrbi, da pridejo prej na vrsto.

Na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so preiskave po neuradnih informacijah STA potekale na ginekološki, interni in kirurški kliniki. Točno število zdravnikov, ki so se znašli pod drobnogledom policistov, še ni znano, bilo pa naj bi jih med pet in deset.

Na onkološkem inštitutu pa naj bi kriminalisti preiskovali dva zdravnika. Šlo naj bi za omogočanje preskoka čakalne vrste eni bolnici.

Po neuradnih informacijah STA naj bi policija prisluškovala posredniku, ki je zagotavljal, da pozna zdravnike in lahko tako poskrbi, da bolnik pride prej na vrsto. Nekatere informacije gredo v smer, da je ta oseba zaposlena v UKC, mediji pa poročajo, da naj ne bi šlo za zdravnika.

Mediji so še poročali, da naj bi posrednik bolnikom pomagal preskočiti vrste tudi pri znanemu kirurgu Eriku Breclju, ki pa je zadevo nemudoma prijavil policiji.

Policija je sicer z informacijami skopa. Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da izvajajo določene aktivnosti v predkazenskem postopku glede suma storitve uradno pregonljivih kaznivih dejanj ter da so pridržali eno osebo. Zaradi tajnosti podatkov postopka pa več informacij ne morejo posredovati.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc pa je v pisni izjavi poudarila, da že ves mandat zagovarja ničelno toleranco do korupcije in podpira vse preiskave v zvezi s tem.