pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na sojenju Šrotu še eno zadnjih zaslišanj prič

Deli na:
Na sojenju Šrotu še eno zadnjih zaslišanj prič

Foto: Bobo

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se bo danes nadaljevalo sojenje nekdanjemu predsedniku uprave Pivovarne Laško Bošku Šrotu in soobtoženim zaradi zlorabe položaja in pomoči pri tem kaznivem dejanju pri financiranju prevzema pivovarne. Dokazni postopek se bliža koncu, danes pa bo na sodišču po napovedih potekalo še eno zadnjih zaslišanj prič.

Šrot je kot prvi mož Pivovarne Laško in predsednik nadzornih svetov Pivovarne Union in Radenske v letih 2008 in 2009 izpeljal menedžerski prevzem Pivovarne Laško. Pozneje so družbe znotraj skupine, domnevno po njegovih navodilih, sklepale posojilne pogodbe z njim povezanima družbama Infond Holding in Center Naložbe, ki pa nikoli niso bile poplačane v celoti.

Šrot je po mnenju tožilca Jožeta Kozine s tem, ko je za potrebe refinanciranja prevzemnega projekta prenašal sredstva na Infond Holding, naklepno oškodoval družbo, saj je vedel, da ta posojila, ki so bila že v začetku nezakonita, ne bodo vrnjena. Nekdanji direktor Infond Holdinga Matjaž Rutar in nekdanja Šrotova svetovalka Vesna Rosenfeld sta obtožena pomoči pri zlorabi položaja.

Okrožno sodišče v Ljubljani je Šrota sicer lani spoznalo za krivega storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja pri prodaji delnic Istrabenza. Poleg njega sta bila v tej zadevi obsojena tudi Kristjan in Nastja Sušinski, ki se morata po informacijah Večera danes zglasiti v zaporu.

Nekdanjega Istrabenzovega svetovalca Kristjana Sušinskega je senat spoznal za krivega pranja denarja, za krivega pranja denarja in zlorabe položaja je sodišče obsodilo tudi nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga Nastjo Sušinskega.

Kristjan Sušinski bo moral v zapor za tri leta, medtem ko bo njegov brat, Nastja Sušinski, v zapor moral za tri leta in devet mesecev.

Vrhovno sodišče je v ponedeljek za STA sicer potrdilo, da so prispele zahteve za varstvo zakonitosti Kristjana in Nastje Sušinskega, vendar o njih do tedaj niso odločali. "O zadevah se glede na to še ni odločalo. Časovne ali vsebinske dinamike zadeve tudi sicer ne moremo napovedovati ali predvidevati," so še zapisali na vrhovnem sodišču.