nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Na pohodu je virus zmote, po katerem so spuščeni Kordez in podobni"

Deli na:
"Na pohodu je virus zmote, po katerem so spuščeni Kordez in podobni"

Na obletnico začetka žametne revolucije, ki je pred 25. leti odpihnila češkoslovaški komunistični režim, so se pred vrhovnim sodiščem v Ljubljani znova zbrali protestniki, ki zahtevajo pravico za Janeza Janšo. " mineva že 151. dan odkar je prvak največje opozicijske stranke Janez Janša po krivici zaprt in s čimer so njemu in njegovi družini sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine," pravijo v Odboru 2014.

"Vrh slovenskega pravosodja je ugrabil državo in demokracijo!" je prepričan Aleš Primc.

Danijel Krivec je ogorčen: "Na pohodu je virus zmote, po katerem so spuščeni Kordez in podobni." Zdrava kmečka pamet je zapustila mnoge sodnike, ki teptajo človekove pravice, pravi Krivic, ki je prepričan, da "elite in lobiji delujejo proti napredku države in želijo razbiti ogledalo, ki jim ga nastavljata SDS in Janša."

"Zavestno so se lotili ne le Janše, ampak celo njegove družine. Kam gremo Slovenci?" se sprašuje Ludvik Vidmar. "smo mi tukaj in danes varni pred takšnim pravosodjem?"

"Predsednik vrhovnega sodišča ne bi smel biti človek, ki se prostaško izraža o tem, kako je treba uničiti človeka v sodnem postopku," meni Vidmar, ki pravi: "V času pomladi si nisem mogel niti v najbolj pesimističnih mislih predstavljati, kako globoko bo zabredla Slovenija čez 25 let."

"269. člen KZ, po katerem je bil obsojen Janša, določa odgovornost vojaške osebe, ne pa nezakonitega posredovanja," opozarja Aleksander Rant. "Očitno so uporabili 269. člen neveljavnega KZ SFRJ, ki pa določa nezakonito posredovanje," pravi Rant, ki povzema: "Janšaje bil obsojen po členu zakonika, ki ga je uporabljala bivša kriminalna drzava."