zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na Planetu Siol odpustili urednike in novinarje, Telekom Slovenije: "Optimiziramo stroške dela."

Deli na:
Na Planetu Siol odpustili urednike in novinarje, Telekom Slovenije: "Optimiziramo stroške dela."

Foto: Arhiv Reporterja

Na portalu Planet Siol, ki deluje v okviru TS Media, ta pa je hčerinska družba Telekoma Slovenije v državni lasti, naj bi odpustili med osem in deset zaposlenih. Med njimi so uredniki, novinarji in sodelavci v marketingu. Informacijo nam je potrdilo več virov.

Danes okoli med 14. in 15. uro je bila skupina urednikov, novinarjev in drugih skupaj poklicana na sestanek v prvemu možu Tomažu Pernovšku. Povedali so jim, da bodo zaradi zmanjševanja stroškov z njimi prekinili pogodbe. Tokrat niso odpuščali honorarnih sodelavcev, ampak predvsem redno zaposlene, ker so za podjetje večji strošek. Povedano jim je še bilo, da se ne bo končalo samo pri današnjih odpuščanjih. Portal Slovenskih novic poroča, da bodo z odpuščanji nadaljevali jutri, na velikonočni petek.

Tisti, s katerimi smo se danes pogovarjali, so nam povedali, da so v šoku. Prav tako menijo, da se kaj takega pred prazniki ne spodobi. »Lahko bi počakali teden dni ali dva,« so nam povedali. Že omenjeni portal je kasneje poročal, da so odpustili Roberta Gorjanca, Marušo Boh, Igorja Djukića, Jožeta Bončo, Patricijo Zver Avanzo, fotografinjo Tina Deu, dve dekleti iz prodaje. Tisti, ki so ostali, so v izjavah (čeprav neuradnih) zelo previdni. Čudijo se, ker jim je bilo, potem ko so pred tedni vsem znižali plače, rečeno, da je "zdaj res konec". Temu očitno ni tako in odpuščanja se bodo najbrž nadaljevala.

Odgovorni urednik portala Uroš Urbas nam je odpuščanja potrdil. Vprašanja smo poslali tudi na službo za odnose z javnostmi Telekoma Slovenije in prejeli odgovor: »Z namenom racionalizacije poslovanja in doseganja zastavljenih ciljev v družbi TSmedia izvajamo nekatere aktivnosti tudi na področju optimizacije stroškov dela. Skladno s tem so namero o odpovedi pogodbe o zaposlitvi prejeli nekateri sodelavci iz prodaje in poslovne podpore družbe TSmedia ter spletnega medija Planet.Siol.net, med katerimi pa ni urednikov.«