gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na Paradi ponosa niso povedali, katere pravice so jim krnjene

Deli na:
Na Paradi ponosa niso povedali, katere pravice so jim krnjene

Parada ponosa v Ljubljani. - Foto: Bobo

Še malo, pa bodo terjali, da vsi heteroseksualci, ki smo po njihovo privilegirani v družbi, v znak solidarnosti in ponižnosti do LGBTIQ+ oseb pred njimi klečimo. Enako, kot v znak podpore gibanju Black Lives Matter (Črna življenja štejejo) bizarno klečijo nekatere nogometne reprezentance na evropskem prvenstvu v nogometu.

V Ljubljani je v soboto potekala Parada ponosa, katere udeleženci so zahtevali svobodo, enakopravnost ter brezpogojno spoštovanje človekovih pravic LGBTIQ+ oseb. Svoj čas je šlo (zgolj) za pripadnike LGBT skupnosti, kratica pomeni lezbijke, geji, biseksualci in transspolne osebe. A zadeve se širijo. Kaj za vraga pomeni dodatek IQ+? Ne, to ni presežek pri inteligenčnem kvocientu, pač pa I pomeni interseksualne osebe (rojeni zunaj spolne binarnosti), Q pa predstavlja queer osebe, torej tiste, ki so »kritične do vseh oblik normativnih spolnih usmerjenosti«. Na koncu ostane še plus. Ta predstavlja osebe, ki so še drugačnih spolnih identitet, na primer panseksualci. Slednji so tisti, »ki jih spol ljudi, v katere se zaljubijo, sploh ne zanima«. So »spolno slepi«.

Če se vam zgornje razlage zdijo komplicirane, počakajte še kakšno leto. Nedvomno se bo kratica podaljševala z novimi »identitetami«. Kakorkoli, letos se je na Paradi ponosa po besedah aktivistov zbralo okoli 3.500 ljudi. Zatrjujejo, da zase zahtevajo svobodo, so proti zatiranju in za spoštovanje njihovih človekovih pravic. Očitno štejejo za svobodno odločitev tudi (ne)upoštevanje preventivnih ukrepov zoper širjenje korona virusa. Epidemije je uradno res konec, število okužb pada, toda del preventivnih ukrepov še vedno velja. Med drugim, da morajo udeleženci shodov med seboj ohranjati razdaljo vsaj 1,5 metra. O tem ni bilo ne duha ne sluha. Torej se ljudje, ki zase terjajo pravice, pri čemer medijem niso navedli, katere konkretno pravice naj bi jim bile kršene, požvižgajo na predpise. Ti naj bi veljali za vse, mar ne?



Skupina, ki naj bi bila diskriminirana, se brez kakršnihkoli težav giba po glavnem mestu brez upoštevanja preventivnih ukrepov (in brez posredovanja policije zaradi teh kršitev), hkrati pa vpijejo, kakšne krivice se jim godijo.

Kot je poročala TV Slovenija, so udeleženci shoda opozorili na »krnjenje že pridobljenih pravic«. Spet nikjer navedbe, za katere pravice, ki so jim menda krnjene, sploh gre. Še malo, pa bodo terjali, da vsi heteroseksualci, ki smo po njihovo privilegirani v družbi, v znak solidarnosti in ponižnosti do LGBTIQ+ oseb pred njimi klečimo. Enako, kot v znak podpore gibanju Black Lives Matter (Črna življenja štejejo) bizarno klečijo nekatere nogometne reprezentance na evropskem prvenstvu v nogometu.