900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na Nova24TV najprej izvem, kdo je prijatelj SDS in kdo ne, kdo je padel v nemilost

Deli na:
Na Nova24TV najprej izvem, kdo je prijatelj SDS in kdo ne, kdo je padel v nemilost

Tomaž Perovič - Foto: Primož Lavre

O delovanju in vlogi Nova24TV je v aktualni številki Reporterja spregovoril Tomaž Perovič, nekdanji direktor POP TV, Planet TV in Dela.

Na vaša vprašanja je odgovor zares enostaven. Seveda se Nova24 ne ukvarja z novinarstvom. Razen mogoče članov stranke SDS in članov razpisne komisije za medije na ministrstvu za kulturo verjetno nihče ne jemlje Nova24TV kot novinarsko hišo. Ali gre za prikrito strankarsko propagando? Absolutno ne, ker ne vem, kaj bi bilo na Novi24TV prikritega.

Nova24TV je eden izmed komunikacijskih kanalov stranke SDS. Kot takšno jo jemljem in znotraj tega okvira jo tudi ocenjujem. Ni boljšega kanala zame, da izvem, kdo je prijatelj stranke in kdo ne, kdo je padel v nemilost ali kdo je tisti, ki lahko v njihovem imeni interpretira stvarnost. Ne gre seveda za resnico, ampak za interpretacijo SDS glede trenutnih razmer v družbi. In ker je stranka na oblasti, je dobro, da vemo, kako interpretira stvarnost in komu dovoljuje, da je tisti, ki jo lahko interpretira.



Gre za strankarski komunikacijski kanal, ki tako kot stranka zagovarja en in edini pravilni »resnični« pogled na svet, ki pa ne potrebuje dejstev ali pa bog ne daj različnih pogledov ali preverjanja dejstev. In tudi prav je tako, ker preverjanje dejstev, soočanje različnih pogledov na svet, podprtih z dejstvi, je pač opravilo novinarjev, ne Nova24.

Več o medijskem imperiju SDS v tiskani številki revije Reporter in Trafiki24.