zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na mariborskem koncu zaradi petard ponoči več nesreč

Deli na:
Na mariborskem koncu zaradi petard ponoči več nesreč

Foto: Bobo

Na območju Policijske uprave Maribor se je ponoči zaradi pirotehničnih sredstev zgodilo več nesreč. Neznanec je v osebo odvrgel petardo, ki ga je močno poškodovala, ena oseba se je huje poškodovala pri prižiganju petard, domnevno je zaradi pirotehnike zagorelo ostrešje hleva. Na mariborski urgenci so ponoči sprejeli štiri poškodovane s pirotehniko.

Na oddelkih kirurške in internistične nujne pomoči v Mariboru so minulo noč, torej od srede od 20. ure do danes do 8. ure, pregledali 59 bolnikov, od tega so jih devet zadržali na zdravljenju. Eno osebo so zadržali v bolnišnici na opazovanju po prometni nesreči, štiri pa zaradi zlomov. Zaradi poškodb s pirotehniko so pregledali štiri osebe, dva z opeklinami na rokah sta odšla domov, enega s poškodbo roke so zadržali v bolnišnici, enega s poškodbo očesa pa napotili na oftamologijo, je za STA pojasnil predstojnik urgentnega centra mariborskega univerzitetnega kliničnega centra Roman Košir.

Zaradi alkoholiziranosti po njegovih navedbah hujših poškodb ni bilo, lažje poškodovane pa so na kirurški urgenci zdravili ambulantno. Prav tako so dve osebi zaradi alkoholiziranega stanja pregledali na internistični urgenci in ju nato poslali domov. V silvestrski noči so po Koširjevih besedah obremenitve vsako leto močno povečane. Primerjajo jih lahko s tistimi na bolj obremenjene normalne delovne dni, je pojasnil.

Z mariborske policijske uprave medtem poročajo o podrobnostih nesreč, ki so se zgodile pri uporabi pirotehničnih sredstev. Kot so sporočili, je na območju Sladkega vrha neznanec nekaj minut čez eno uro vrgel petardo v smeri oškodovanca. Slednji je petardo v zraku prijel, da bi jo odvrgel od sebe, a mu je ta eksplodirala v roki in ga hudo poškodovala. Policisti zbirajo obvestila v zvezi s kaznivim dejanjem povzročitve hude telesne poškodbe in bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na mariborsko okrožno državno tožilstvo.

V mariborski klinični center so po navedbah mariborskih policistov prav tako pripeljali osebo, ki se je huje poškodovala nekaj minut čez polnoč pri prižiganju baterije petard, saj je ta prehitro eksplodirala. Zaradi takojšnje eksplozije se osebi ni uspelo pravočasno umakniti in je delec eksplodirane baterije priletel v njeno oko, pojasnjujejo mariborski policisti.

Domnevno zaradi nepravilne uporabe pirotehničnih sredstev je nekaj minut čez polnoč zagorelo ostrešje hleva na območju Kungote. Po ugotovitvah policistov je pogorelo ostrešje in okoli 45 ton krme za živino, latnik pa je živino rešil iz hleva. Zaradi požara je nastalo za okoli 40.000 evrov škode. Policisti glede vzroka požara še zbirajo obvestila, sumijo pa, da je zagorelo zaradi nepravilne uporabe pirotehničnih sredstev.

V Mariboru pa je 20 minut čez polnoč neznanec odvrgel petardo kobra 320, ki je močnejšo eksplozivno telo. Močan pok je poškodoval tri okna na stavbi. Bombni tehniki so zavarovali delce eksplozivnih teles in odstranili eno neaktivirano eksplozivno telo, so še pojasnili na mariborski policijski upravi.

Poleg navedenih primerov so policisti obravnavali še sedem kršitev javnega reda in miru s pirotehničnimi sredstvi. Zaradi kršenja javnega reda in miru so do streznitve tudi pridržali dva kršitelja.