nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na Gorjancih je medved poškodoval lovca

Deli na:
Na Gorjancih je medved poškodoval lovca

Foto: Bobo

Na Gorjancih je v torek zvečer medved napadel 53-letnega lovca in ga poškodoval. Moški ni v smrtni nevarnosti, medveda pa iščejo člani intervencijske skupine. Ta naj bi zaprosila za izredni odstrel zveri.

Po prvih ugotovitvah policije je moški hodil po cesti med Gospodično in Vahto, ko naj bi ga presenetil in napadel medved. Lovcu so v novomeški bolnišnici oskrbeli poškodbo noge.

Po napadu naj bi medved odšel v gozd. O dogodku so bili obveščeni pristojni iz intervencijske skupine za hitro ukrepanje v primeru ogrožanja življenja ljudi in njihovega premoženja po velikih zvereh kočevske in dolenjske regije, so zapisali na novomeški policijski upravi. Po poročanju portala 24ur.com bo skupina zaprosila za izredni odstrel zveri.

Glede na posnetke medveda, ki so jih priskrbeli lokalni lovci, naj bi šlo za mladega medveda, ki je star okoli tri leta in so ga na območju videli že večkrat, še poroča portal.

Po poročanju Slovenskih novic pa so Voglu konec tedna našli medvedje truplo. V upravi Triglavskega narodnega parka so potrdili, da sta se verjetno spopadla dva medveda, ali je eden pokončal drugega, pa bo jasno šele po patološkem pregledu na veterinarski fakulteti.