pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na Delu naj bi odpustili 80 ljudi

Deli na:
Na Delu naj bi odpustili 80 ljudi

Foto: Bobo

Uprava Dela je naročila kadrovski službi, naj pripravi nekakšno simulacijo odpuščanja 20 odstotkov zaposlenih v hiši, kar pomeni 80 zaposlenih.

To številko je v sporočilu, ki ga je poslal vsem novinarjem, navedel predsednik sindikata novinarjev Dela Gorazd Utenkar: »Vendar se Gubančeva (članica uprave Irma Gubanec – op. p.) in predsednica uprave Marjeta Zevnik izmotavata, da je to nekaj normalnega, da so takšne simulacije obstajale že prej, da mora biti uprava pripravljena na vse, tudi na najneugodnejše scenarije v prihodnosti in podobne neumnosti. Na te simulacije se bomo lahko odzvali takrat, ko bodo dobile bolj oprijemljivo obliko. Poudariti moram, da uprava SND ni obvestila, da se ukvarja s tovrstnimi dejavnostmi, ampak smo to izvedeli neformalno.«

Med zaposlenimi na Delu je 191 novinarjev, ki so zavrnili prejšnjega direktorja Dela Jurija Giacomellija, da bi jim nelinearno znižali plače (bolj bi znižali plače dobro plačanim urednikom in komentatorjem, najmanj pa najslabše plačanim novinarjem poročevalcem) in si morda tako prihranili delovna mesta. Kot je slišati, naj bi simulacija odpuščanja najbolj udarila po najbolje plačanih komentatorjih in specializiranih novinarjih, ki jih je tudi največ. Samo komentatorjev je 30, specializiranih novinarjev pa kar 55, medtem ko je poročevalcev 19, vestičar pa samo eden. Sedem novinarjev ima status novinarja analitika, redaktorji so štirje, štirje so hkrati tudi lektorji. Odgovornega urednika nimajo (začasno to funkcijo opravlja Bojan Budja, ki je hkrati tudi odgovorni urednik Slovenskih novic), zato pa imajo enega pomočnika odgovornega urednika in kar tri namestnike odgovornega urednika, pet izvršnih urednikov, 17 urednikov redakcij in prav toliko njihovih namestnikov ter tri tehnične urednike.