zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na 10. Festivalu družin več kot 2500 udeležencev

Deli na:
Na 10. Festivalu družin več kot 2500 udeležencev

Foto: Bobo

Na Otočcu se je na včerajšnji mednarodni dan očetov končal 10. Festival družin, ki se je začel v petek. Udeležilo se ga je več kot 2500 staršev in otrok, okoli sto družin je v času festivala tam tudi kampiralo. Število obiskovalcev je preseglo pričakovanja, so sporočili organizatorji festivala, Zavod iskreni.net.

"Danes živimo tako hitro. Družine včasih uspemo delati samo nujno, na pomembno - odnose - pa pozabljamo," je opozorila programska vodja festivala Polonca Sokol. Cilj festivala, ki je družinam ponudil številne zabavne in koristne dejavnosti, je tako okrepiti spoznanje, da je za gradnjo kakovostnih družinskih odnosov pomembno druženje, da drug drugemu podarimo čas.

Osrednji dogodek včerajšnjega dne, s katerim so organizatorji želeli obeležiti mednarodni dan očetov, je bila okrogla miza z naslovom Strasti v družini. Na njej so spregovorili pevec Adi Smolar, radijski voditelj Matjaž Merljak, terapevtka Andreja Poljanec, podjetnica Helena Kodrič Mori in plesni učitelj Matjaž Brinovec, vsi tudi sami mame in očetje.

Gostje okrogle mize so se strinjali, da je strast pozitivna. Je vir našega veselja, zagnanosti in ustvarjalnosti, kot taka pa je potrebna tudi za družinsko življenje. Hkrati je družina tisti kraj, kjer se učimo soočanja in konstruktivnega usmerjanja svojih strasti. Adi Smolar je prepričan, da je pri tem zelo pomembna dobra komunikacija. Helena Kodrič Mori je iz lastne izkušnje usklajevanja strasti do poklica in do družine povedala, da je za to zelo pomembno časovno usklajevanje v družini. Andreja Poljanec je poudarila pomen stika med vsemi družinskimi člani, so sporočili iz Zavoda iskreni.net.