Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Družina Porsche s 65 milijardami najbogatejša v Avstriji

Deli na:
Družina Porsche s 65 milijardami najbogatejša v Avstriji

Foto: Reuters

Kot že več let doslej tudi letos daleč najbogatejši v Avstriji ostajajo člani družin Porsche in Piech, lastniki avtomobilske korporacije Porsche, ugotavlja avstrijska revija Trend, ki vsako leto pripravi seznam stotih najbogatejših Avstrijcev. Premoženje omenjenih družin se je povečalo s 44,8 milijard evrov lani na letošnjih 65 milijard evrov.

Člani družin Porsche in Piech so potomci Ferdinanda Porscheja (1875-1951), ustanovitelja podjetja Porsche in pionirja na področju avtomobilizma. Med drugim je izdelal prvo hibridno vozilo Lohner-Porsche in se podpisal pod sloviti volkswagnov hrošč.

Na drugem mestu najbogatejših Avstrijcev je lastnik Red Bulla Dietrich Mateschitz s 7,6 milijarde evrov, sledi pa mu družina Flick s 7,2 milijarde evrov, lestvico povzema avstrijska tiskovna agencija APA. V prvi deseterici sta med drugim še družina Swarovski na sedmem ter avstrijsko-kanadski podjetnik in politik Frank Stronach na osmem mestu.

Skupno ima sto najbogatejših Avstrijcev v rokah za okoli 170 milijard evrov premoženja, lani je bila ta številka za deset milijard nižja. Večina, kar 108 milijard, je v lasti najbogatejše deseterice.