bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

stuttgart Ekipa24.si

Slovenec se seli k nekdanjemu prvaku bundeslige: ...

sfox Odkrito.si

Ima legendarna pevka in starleta raka?

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Družina Porsche s 65 milijardami najbogatejša v Avstriji

Deli na:
Družina Porsche s 65 milijardami najbogatejša v Avstriji

Foto: Reuters

Kot že več let doslej tudi letos daleč najbogatejši v Avstriji ostajajo člani družin Porsche in Piech, lastniki avtomobilske korporacije Porsche, ugotavlja avstrijska revija Trend, ki vsako leto pripravi seznam stotih najbogatejših Avstrijcev. Premoženje omenjenih družin se je povečalo s 44,8 milijard evrov lani na letošnjih 65 milijard evrov.

Člani družin Porsche in Piech so potomci Ferdinanda Porscheja (1875-1951), ustanovitelja podjetja Porsche in pionirja na področju avtomobilizma. Med drugim je izdelal prvo hibridno vozilo Lohner-Porsche in se podpisal pod sloviti volkswagnov hrošč.

Na drugem mestu najbogatejših Avstrijcev je lastnik Red Bulla Dietrich Mateschitz s 7,6 milijarde evrov, sledi pa mu družina Flick s 7,2 milijarde evrov, lestvico povzema avstrijska tiskovna agencija APA. V prvi deseterici sta med drugim še družina Swarovski na sedmem ter avstrijsko-kanadski podjetnik in politik Frank Stronach na osmem mestu.

Skupno ima sto najbogatejših Avstrijcev v rokah za okoli 170 milijard evrov premoženja, lani je bila ta številka za deset milijard nižja. Večina, kar 108 milijard, je v lasti najbogatejše deseterice.