Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

I-rosvita pesek-pl004 Svet24.si

Morda pa je še čas za streznitev in lepše ...

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

Janša in Pivec Svet24.si

Političarke, ki jih odnaša kljub zaupanju ...

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

Anne Hathaway Odkrito.si

Anne Hathaway odkrila svojega največjega ...

Cennet Solze v raju Njena.si

Solze v raju: To je moški, ki ga zasebno ljubi ...

Slovenija

Muženič se ne vda, s pomočjo sodišča poskuša preprečiti natečaj za novega direktorja NPU

Deli na:
Muženič se ne vda, s pomočjo sodišča poskuša preprečiti natečaj za novega direktorja NPU

Darko Muženič - Foto: Bobo

Odvetnik razrešenega direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Darka Muženiča je na delovno in socialno sodišče vložil zahtevo za zaustavitev novega natečaja za direktorja NPU, je poročal Radio Slovenija. Ministrstvo za notranje zadeve je v torek namreč objavilo nov razpis, v katerem je spremenilo pogoje za zasedbo tega delovnega mesta.

Kot je spomnil radio, je upravno sodišče pred tem odločilo, da je bila razrešitev Muženiča nezakonita. Njegov odvetnik Uroš Lebar tako tolmači, da je Muženič še vedno direktor NPU. Že prejšnji teden so policiji tudi poslali dopis, v katerem predlagajo, da Muženiča premestijo nazaj na delovno mesto direktorja NPU.

V policiji so za STA v torek sicer pojasnili, da še preučujejo različne možnosti za realizacijo sodbe in da v zvezi s tem odločitev še ni bila sprejeta. Kot so dodali, pa aktivnosti v zvezi z uresničitvijo sodbe potekajo ločeno od postopka javnega natečaja za direktorja NPU.

Radio pa medtem izpostavlja, da so v torek objavljenem razpisu za direktorja spremenili razpisne pogoje, tako da po novem niso več potrebne vodstvene izkušnje, temveč le delovne izkušnje. Ti pogoji pa da so pisani na kožo sedanji vršilki dolžnosti direktorice Petri Grah Lazar, ki bo tako izpolnjevala pogoje za direktorsko mesto.

Loading...