klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tako so bivšega šefa NPU Darka Majheniča 'zavarovali' na Zavarovalnici Sava

Deli na:
Tako so bivšega šefa NPU Darka Majheniča 'zavarovali' na Zavarovalnici Sava

Nekdanji prvi mož NPU Darko Majhenič. - Foto: Bobo

Iz Zavarovalnice Sava pod vodstvom Davida Kastelica niso odgovorili, na katerem delovnem mestu so zaposlili nekdanjega direktorja NPU Darka Majheniča niti na podlagi kakšnega razpisa.

Interesne mreže v Sloveniji znajo poskrbeti za svoje ljudi. Tako so poskrbeli, da je Darko Majhenič, donedavni direktor Nacionalnega preiskovalnega urada, dobil novo udobno službo. Zaposlili so ga na Zavarovalnici Sava, po neuradnih podatkih časopisa Dnevnik naj bi bil pomočnik uprave, ki jo vodi David Kastelic. Več vodilnih ljudi v policiji (pa tudi v Sovi in drugih pomembnih institucijah moči) po koncu državne kariere najde prijetne dobro plačane službe v gospodarstvu, pri čemer ni naključje, da ima prevladujočo lastniško vlogo v Zavarovalnici Sava država.

Majhenič je bil na čelu NPU, milo rečeno, katastrofa, ta organ je dobesedno mižal ob mnogih primerih gospodarskega kriminala in korupcije. Kot je zapisal kolumnist Reporterja Rado Pezdir, policija ni vdrla niti v NLB niti ni opravila pogovorov s tistimi iz paradržavne banke, za katere je preiskovalna komisija poslanca Anžeta Logarja razkrila, da se vozijo s svojimi jahtami ali pa skrivajo po kleteh svojih luksuznih dvorcev. Poudaril je, da recimo NPU že več kot pet let ni mogel končati preiskav, kot je tista o Ladjedelnici Izola, ki je kraljica vzporednega bančništva, v katero je vpletena najbolj divja kriminalna mreža.

Darko Majhenič je bil na čelu NPU, milo rečeno, katastrofa, ta organ je dobesedno mižal ob mnogih primerih gospodarskega kriminala in korupcije.

Ministrstvo za notranje zadeve je lani izvedlo nadzor nad delom NPU, pri čemer so med drugim pregledali pet kriminalističnih preiskav ter pri eni od teh ugotovili nerazumljivo dolgo trajanje preiskave. Šlo je za sum gospodarskega kriminala, preiskava pa je trajala skoraj dve leti. Toda to je gotovo le vrh ledene gora, saj je bil nadzor MNZ zelo pomanjkljiv. Predvsem so se osredotočali na manj pomembne administrativne zadeve.

Majhenič je NPU vodil od leta 2013. Po zapisih Pezdirja, ki se je zakopal v izvore bančne luknje, kot se očitno ni noben od Majheničevih kriminalistov, so lahko banksterji iskreno hvaležni slovenski policiji za njeno 'delo' pri preiskavi bančne kriminalitete. V času Majheniča je ostal neraziskan največji finančni kriminal v zgodovini Slovenije, ki je za sabo pustil milijardno bančno luknjo. Majheničev NPU v času celotnega njegovega mandata ni bil sposoben sestaviti niti enega večjega primera, ki bi se končal z obsodbo.

Na Zavarovalnico Sava smo poslali več vprašanj. Na podlagi katerega postopka je bil Majhenič zaposlen v zavarovalnici. Na katerem delovnem mestu je zaposlen, kakšne so njegove naloge. Kakšni so bili razpisni pogoji za to delovno mesto … Kljub temu da gre za zavarovalnico, katere največji lastnik je država, niso poslali nobenih odgovorov. Vprašanja smo naslovili celo neposredno na predsednika uprave Kastelica, vendar ni poslal niti pojasnila, zakaj ne bo odgovoril.