benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Murska Sobota: Svetniki zavedeni, občani opeharjeni

Deli na:
Murska Sobota: Svetniki zavedeni, občani opeharjeni

Foto: Bobo

Občinski svetniki so na zadnji redni seji podprli zvišanje cene vodarine in omrežnine, obe za več kot 24 odstotkov, in cene odvajanja komunalne in padavinske vode za 12,55 odstotka.

Svetniki SDS so odločno glasovali proti, ker so v občinskem odboru Murska Sobota (OO SDS) prepričani, da sta vodstvi Javnega podjetja (JP) Komunala, d. o. o., in JP Vodovod, d. o. o., s spretno napisanima elaboratoma o oblikovanju cene storitev javne službe oskrbe s pitno vodo in cene storitev javne službe odvajanja komunalne odpadne vode, na seji zavedli večino svetnikov, verjetno tudi vodstvo občine, da je za zvišanje cene »kriv« prejeti dopis ministrstva za kmetijstvo in okolje o napačnem načinu zaračunavanja storitev gospodinjstvom v večstanovanjskih objektih – blokih. Kriva naj bi bila tudi predvidena manjša poraba vode gospodinjstev in gospodarstva glede na načrt za 2014 in kar precej preurejenih večjih priključkov.

Zvišanje so zagovarjali, da bi se izognili izgubi, ki naj bi nastala ob »načrtovani« letošnji manjši porabi vode. V že omenjenem elaboratu spretno prikažejo razliko med predračunsko in obračunsko ceno in ga utemeljujejo z vhodnimi podatki porabe vode nekaj več kot 1,5 milijona m, ki pa ni bila dosežena že vse od leta 2008. JP Vodovod, d. o. o., ki nima niti enega zaposlenega, bi tako na račun zvišanja cene vodarine in omrežnine prihodke povečalo še za kar 227.393 EUR, večina denarnih sredstev pa bi se tako in tako prelila na račun Komunale, ki za svojo »sestrsko« firmo izvaja vsa dela!

V OO SDS Murska Sobota so zato prepričani, da je sprejeti sklep o povišanju cen vodarine, omrežnine in odvajanja komunalne odpadne vode povsem neupravičen in na škodo končnih porabnikov, torej občanov in občank MO Murska Sobota. Zato javno sprašujejo, kakšni vzgibi so vodili odgovorne Komunale in Vodovoda, da so z zavajanjem prepričali koalicijske svetnike, da so pritrdili njihovi zahtevi po zvišanju cen. Hkrati podobno vprašanje naslavljajo na vodstvo MO MS z županom Aleksandrom Jevškom na čelu, ali so vedeli za spletko, ali so del te spletke, čeprav je še pred volitvami Aleksander Jevšek zatrjeval, da bo kot župan poskrbel za prijaznejšo in Sobočance cenejšo javno infrastrukturo.

V sporočilu za javnost so v OO SDS Murska Sobota so še zapisali, da bodo v naslednjih dneh pripravili tiskovno konferenco, na kateri bodo z dejstvi razgalili naklep vodstev JP Komunala in JP Vodovod, da na plečih končnih porabnikov povečajo svoj dobiček. Sporočilo so sklenili z mislijo Kam drvi ta požrešni vlak in kdo ga sploh lahko ustavi!?