Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Morilec Gašperja Tiča sprejel pravnomočno kazen desetih let zapora

Deli na:
Morilec Gašperja Tiča sprejel pravnomočno kazen desetih let zapora

Obsojeni Stefan Cakić želi čim prej v zapor. - Foto: Primož Lavre

Stefan Cakić, ki je bil zaradi uboja Gašperja Tiča pravnomočno obsojen na deset let zapora, se je odločil, da ne bo vložil zahteve za varstvo zakonitosti, poročata Delo in Slovenske novice. Kazen je tako postala dokončna in izvršljiva, Cakić pa jo že prestaja v zavodu za prestajanje kazni Dob.

"Zahteve za varstvo zakonitosti nismo vložili, ker je bila taka odločitev klienta," je za časnika povedal Cakićev zagovornik Gorazd Fišer.

Medtem še ni znano, ali bodo Tičevi svojci proti obsojenemu morilcu sprožili tudi postopek na pravdnem oddelku sodišča. Pooblaščenka Tičevih staršev Mojca Furlan je povedala, da se ti za pot pravde niso odločili. David Sluga, ki zastopa Tičevega starejšega sina, pravi, da mu je klient naročil, naj v njegovem imenu zaradi duševnih bolečin ob izgubi očeta in materialne škode vloži odškodninsko tožbo, vendar ta še ni pripravljena. Petruša Jager, ki zastopa Tičevega drugega sina, ki je še mladoleten, pa pojasnjuje, da sinova skrbnica oz. mati Nataša Tič Ralijan zadeve ni pripravljena komentirati.

Danes sicer mineva leto dni, odkar so Cakića, ki dejanja ni zanikal, je pa trdil, da se kritičnega časa ne spominja v celoti, na okrožnem sodišču spoznali za krivega smrti Gašperja Tiča. Cakića je sodišče spoznalo za krivega uboja, kar naj bi storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti zaradi kombinacije osebnostne motnje ter alkohola in kokaina, ki ju je užil v času pred dejanjem.

Prvostopenjsko sodišče mu je prisodilo osem let in pol zapora, višje sodišče pa mu je nato oktobra lani prisodilo 10 let zaporne kazni in tako prvostopenjsko sodbo zvišalo za leto in pol.