Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Morilec družine iz Gerečje vasi si je v priporu skušal soditi sam

Deli na:
Morilec družine iz Gerečje vasi si je v priporu skušal soditi sam

Policijski trakovi pred hišo, v kateri se je zgodil zločin. - Foto: Radio Ptuj

Ptujsko tožilstvo je pet mesecev po trojnem umoru na lanski božični dan v Gerečji vasi pri Ptuju sredi maja le vložilo obtožnico. Kot so za Večer potrdili na ptujskem okrožnem sodišču, ga tožilstvo bremeni treh kaznivih dejanj umora, zaradi česar osumljenemu grozi kazen dosmrtnega zapora. V začetku junija je obtožnica postala pravnomočna.

Da je bila sodna preiskava v zvezi z omenjeno krvavo družinsko tragedijo zaključena, so že v začetku maja za STA potrdili tako na pristojnem sodišču kot na tožilstvu, vendar takrat obtožnica še ni bila vložena. Sodišče za zdaj še ni določilo datuma izpeljave predobravnavnega naroka.

Čeprav je bil osumljeni po storjenem zločinu tudi sam poškodovan, saj se je ob posredovanju policistov porezal z nožem, je bil po pisanju časnika že tri dni pozneje sposoben za zaslišanje na policiji in pred preiskovalno sodnico.

Slednja je zanj odredila pripor, a si je tudi tam, kot poroča Večer, znova skušal soditi sam, zaradi česar naj bi bil nekaj časa priprt na oddelku za forenzično psihiatrijo v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor. Po neuradnih informacijah časnika naj bi pozneje večkrat tudi preverjal, če bi lahko pripor prestajal v psihiatrični bolnišnici v Ormožu, saj naj bi se želel ozdraviti odvisnosti od alkohola.

Do družinske tragedije, v kateri so umrli 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let, je prišlo na božično popoldne. Policisti so takrat odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, ki je bil z žrtvami družinsko povezan.



Kot so po dogodku pojasnili mariborski kriminalisti, naj bi osumljeni vse umoril iz brezobzirnega maščevanja. Žrtve so bile njegova nekdanja zunajzakonska partnerica, s katero sta imela tudi otroka, in njena starša.

Osumljeni je po ugotovitvah policije 35-letno partnerko med prepirom v hiši večkrat zabodel in čeprav je ob prihodu reševalcev še kazala znake življenja, pri poskusu oživljanja niso bili uspešni. Moški je potem odšel v sosednjo hišo njenih staršev ter ju prav tako večkrat zabodel. Oče je umrl na kraju dogodka, mati pa pozneje v ptujski bolnišnici.

Policisti so osumljenca kmalu izsledili v neki drugi hiši v Gerečji vasi, v rokah pa je imel nož. Na poziv policistov, naj nož odvrže, se je z njim porezal po vratu, potem pa ga odvrgel. Po aretaciji so ga odpeljali v mariborsko bolnišnico.

Kot je pokazala preiskava, naj bi imel osumljeni težave z alkoholom, s partnerko, ki naj bi zaradi ogroženosti razmišljala o najemu varnostne službe, sta se razšla približno mesec dni pred tragedijo.