terasa, lokal, koronavirus, odprtje, strežba Svet24.si

Znani petkovi podatki o številu okuženih v ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

bruno-šulman, masterchef-slovenija-2021 Odkrito.si

Bruno Šulman je novi MasterChef

bruno-šulman, masterchef-2021 Odkrito.si

To nam je pripravil Bruno Šulman, zmagovalec ...

Slovenija

Končana je sodna preiskava trojnega umora na božični dan v Gerečji vasi

Deli na:
Končana je sodna preiskava trojnega umora na božični dan v Gerečji vasi

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Sodna preiskava v zvezi s trojnim umorom na lanski božični dan v Gerečji vasi pri Ptuju je po več mesecih vendarle zaključena, so za STA potrdili na ptujskem tožilstvu. Ob tem so dodali, da drugih informacij zaradi interesa postopka in varstva osebnih podatkov ne morejo posredovati. Molčijo tudi na ptujskem sodišču.

Niti na tožilstvu niti na sodišču tako niso povedali, kdaj je bila sodna preiskava zaključena, ali je bila vložena obtožnica, kaj natančno se obtoženemu očita in ali je morda razpisan predobravnavni narok.

Do družinske tragedije, v kateri so umrli 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let, je prišlo na božično popoldne. Policisti so takrat odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, ki je bil z žrtvami družinsko povezan. Najprej so ga odpeljali v bolnišnico, nato pa pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Kot so po dogodku pojasnili mariborski kriminalisti, naj bi osumljeni vse umoril iz brezobzirnega maščevanja. Žrtve so bile njegova nekdanja zunajzakonska partnerica, s katero sta imela tudi otroka, in njena starša.Osumljeni je po ugotovitvah policije 35-letno partnerko med prepirom v hiši večkrat zabodel in čeprav je ob prihodu reševalcev še kazala znake življenja, pri poskusu oživljanja niso bili uspešni. Moški je potem odšel v sosednjo hišo njenih staršev ter ju prav tako večkrat zabodel. Oče je umrl na kraju dogodka, mati pa pozneje v ptujski bolnišnici.

Policisti so osumljenca kmalu izsledili v neki drugi hiši v Gerečji vasi, v rokah pa je imel nož. Na poziv policistov, naj nož odvrže, se je z njim porezal po vratu, potem pa ga odvrgel. Po aretaciji so ga odpeljali v mariborsko bolnišnico.

Kot je pokazala preiskava, naj bi imel osumljeni težave z alkoholom, s partnerko, ki naj bi zaradi ogroženosti razmišljala o najemu varnostne službe, sta se razšla približno mesec dni pred tragedijo.

Loading...