bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Morebitni naslednik Kresalove Janc: Za sporne prostore NPU vem le iz medijev

Deli na:
Morebitni naslednik Kresalove Janc: Za sporne prostore NPU vem le iz medijev

Foto: Bobo

Parlamentarni odbor za notranjo politiko je z osmimi glasovi za in šestimi proti ocenil, da je bila predstavitev kandidata za ministra za notranje zadeve Branka Janca ustrezna. Janc je med odgovori na številna vprašanja, zlasti opozicijskih poslancev, dejal, da želi ostati verodostojen, dober, odgovoren in kredibilen.

Janc je v izjavi novinarjem pred zaslišanjem dejal, da je z vprašanjem najema prostorov za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) seznanjen iz medijev, ob čemer je zagotovil, da bo v celoti spoštoval odločitve pristojnih organov, torej računskega sodišča in protikorupcijske komisije.

Nekateri opozicijski poslanci so med zaslišanjem kandidata za ministra za notranje zadeve poudarili, da njihov glas ni proti Jancu, temveč proti tej vladi. Nekaj vprašanj Jancu se je pričakovano nanašalo na najem prostorov za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada, zaradi česar je odstopila tudi nekdanja notranja ministrica Katarina Kresal. Janc je pri tem zagotovil, da bo spoštoval odločitve pristojnih organov.

Kandidat je med drugim odgovarjal tudi na vprašanja opozicijskih poslancev glede vmešavanja politike v operativno delo policije ter na vprašanje organizacije dela policije in policijskih dodatkov. Organizacija dela policije se mu zdi ustrezna.