900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Močno zadeti dedec pri Novem mestu policistoma grozil, ju napadel in nanju hujskal ukradena psa

Deli na:
Močno zadeti dedec pri Novem mestu policistoma grozil, ju napadel in nanju hujskal ukradena psa

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Novomeška policista sta v četrtek med kontrolo prometa na priključku avtoceste Novo mesto vzhod ustavila 35-letnega voznika avtomobila. Moški, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je policistoma grozil in ju celo napadel, zato sta uporabila prisilna sredstva. Hitri test je potrdil, da je bil 35-letnik pod vplivom več prepovedanih drog.

Do incidenta na avtocestnem priključku je prišlo v četrtek okoli 8. ure, policista pa sta ob preverjanju v evidencah ugotovila, da je 35-letnik večkratni kršitelj cestnoprometnih predpisov, ki poleg tega nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Med postopkom se je kršitelj nedostojno vedel, policistoma je grozil in ju napadel, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Moški je prevažal tudi dva psa in ju pozval, naj napadeta policista, a sta psa namesto tega napadla njega in ga pri tem lažje poškodovala.

Da bi obvladala 35-letnika, sta policista uporabila prisilna sredstva, psa pa sta zadržala do prihoda uslužbenca zavetišča.

V nadaljnjem postopku so ugotovili, da je moški vozil avtomobil pod vplivom prepovedanih drog. Hitri test je potrdil prisotnost kokaina, amfetaminov, opiatov in prepovedane konoplje. Opravljanje strokovnega pregleda je moški odklonil.

Policija je poleg tega ugotovila, da psa izvirata iz kaznivega dejanja tatvine, saj je osumljenec pred časom vlomil v prostore zavetišča v okolici Novega mesta in ju od tam ukradel.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja, maščevanja uradni osebi in tatvine. Po končani preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, so še zapisali na policiji.