energije Dobra karma

Kipele bodo jeza, nežnost, strasti in vse vmes

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Slovenija

Truplo pogrešanega Danijela Božića odkrili v gozdu pri Kranju: 35-letnik je bil umorjen

Deli na:
Truplo pogrešanega Danijela Božića odkrili v gozdu pri Kranju: 35-letnik je bil umorjen

Danijel Božić - Foto: PU Ljubljana

Kriminalisti in policisti so v nedeljo v okolici Kranja našli mrtvega 35-letnika iz Ljubljane, ki so ga pogrešali od 15. novembra. S Policijske uprave Koper so potrdili, da je umrl zaradi nasilnega dejanja. Dve osebi sta v priporu, policija pa nadaljuje z iskanjem sostorilcev, pri čemer odgovore išče v sporih, povezanih s kriminalno dejavnostjo.

Pogrešani Danijel Božić je od doma odšel sredi novembra, nazadnje pa so ga videli na območju Ankarana. Že pred dnevi, ko so zaprosili za informacije o pogrešanem, so s koprske policijske uprave (PU) sporočili, da bi lahko bil žrtev kaznivega dejanja.

Podrobnosti niso znane, so pa pojasnili, da so policisti in kriminalisti PU Koper 15. novembra na območju Ankarana obravnavali kaznivo dejanje nasilništva ter kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem.

Kot je včeraj v izjavi za medije pojasnil vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič, je policija tega dne prijela 29-letna državljana Slovenije in Črne Gore, ki sta tudi z uporabo pištole pretepala moškega z območja Ljubljane, ga na kraju zvezala s plastičnimi zategami in ga skušala odvleči s kraja. Ljubljančana je v Ankaran pripeljal prav Božić, ki pa ga tedaj niso izsledili, svojci pa so naslednji dan prijavili njegovo izginotje.

Oba napadalca so 17. novembra privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njiju odredil pripor, zaradi razjasnitve dogajanja pa so nadaljevali z iskanjem takrat še pogrešanega Božića, ki v tistem trenutku ni bil osumljen nobenega kaznivega dejanja. Žrtev napada, ki je utrpel lažje poškodbe in so ga že na večer napada odpustili iz zdravniške oskrbe, pa ni pojasnil podrobnosti dogajanja.


V nadaljevanju preiskave, v kateri je sodelovalo prek 200 policistov ljubljanske, kranjske in koprske policijske uprave, več kot 60 gasilcev, reševalci potapljači in strokovnjaki nacionalnega forenzičnega laboratorija, so v petek uspeli zožiti območje, kjer bi se pogrešani lahko nahajal, v nedeljo pa so v gozdu na območju PU Kranj tudi našli truplo moškega, ki je umrl nasilne smrti. Izsledki analize DNK so danes potrdili, da gre za pogrešanega Božića.

Zaradi interesa preiskave Jurič ni podal veliko podrobnosti glede dinamike ugrabitve in umora ter motivov zanj. Poudaril je sicer, da dosedanje ugotovitve kažejo na to, da je bil Božić umorjen "kmalu po dogodku v Ankaranu, če ne celo istega dne". Policija, ki zadevo obravnava prednostno, pa išče dodatne storilce, ki so sodelovali pri izvršitvi kaznivega dejanja.

Kot je še navedel, je bilo storilcev očitno več, pri čemer se je njihov načrt glede ugrabitve ene osebe izjalovil, pri ugrabitvi druge osebe pa je očitno uspel.

Glede motiva je Jurič pojasnil še, da "odgovore iščemo predvsem v sporih, ki se nanašajo na kriminalno dejavnost". Nekatere od vpletenih oseb so v preteklosti tudi že obravnavali zaradi kaznivih dejanj, ne pa tudi umorjenega.

Vodja koprskih kriminalistov je ob tem izpostavil še, da je netočno poročanje enega od hrvaških medijev, da je pogrešani umrl zaradi posledic pretepa v Ankaranu.

Loading...