požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Močan veter v severozahodni Sloveniji, velja oranžna stopnja ogroženosti

Deli na:
Močan veter v severozahodni Sloveniji, velja oranžna stopnja ogroženosti

Foto: Bobo

Po mrzlem jutru se bo po napovedih vremenoslovcev danes ogrelo do 8 stopinj, na Primorskem do 11 stopinj Celzija. Predvsem pod Karavankami bodo danes sunki severnega vetra presegali hitrost 70 kilometrov na uro, zato na severozahodu države danes velja oranžna stopnja ogroženosti, so opozorili na Agenciji za okolje RS (Arso).

Na območju oranžne stopnje ogroženosti zaradi vetra obstaja nevarnost lomljenja vej, podiranja drevja in odnašanja kritine s streh, veter lahko ovira cestni promet in otežuje gibanje, so opozorili na Arsu. Na severovzhodnem delu države zaradi hitrosti vetra od 50 do 70 kilometrov na uro velja rumena stopnja ogroženosti.

Vreme bo danes pretežno jasno, predvsem v vzhodni Sloveniji bo občasno zmerno oblačno. Na severu države bo pihal okrepljen severni veter. Najvišje temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 11 stopinj.

V sredo bo v zahodni in osrednji Sloveniji precej jasno, na vzhodu pa bo zmerno do pretežno oblačno, veter pa bo oslabel. Za drugo polovica tedna so na Arsu za vso državo napovedali otoplitev, popoldanske temperature naj bi dosegle do 15 stopinj.

V četrtek in petek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. V sredo in četrtek bo v severovzhodnem delu države zaradi hitrosti vetra predvidoma še veljala rumena stopnja ogroženosti.