peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Svet

Na Hrvaškem in v Srbiji se cvrejo pri 35 stopinjah Celzija

Deli na:
Na Hrvaškem in v Srbiji se cvrejo pri 35 stopinjah Celzija

Treba bo poiskati osvežitev, tako ali drugače. - Foto: Bobo

Na Hrvaškem in v Srbiji je danes vrhunec vročinskega vala, ko so v številnih krajih že namerili več kot 35 stopinj Celzija. Predvsem na Hrvaškem pa ponekod danes pričakujejo tudi do 40 stopinj Celzija.

Zaradi vročinskega vala danes za večji del Hrvaške velja rdeči alarm. Vremenoslovci so napovedali sončno vreme z zelo visokimi temperaturami. V notranjosti države naj bi zapihal rahel veter, ob Jadranskem morju zmeren severozahodnik in zahodnik, na severu države pa jugozahodnik.

V državi so ob 12. uri v več krajih namerili več kot 30 stopinj Celzija. Rekorder je Knin, kjer so opoldne namerili 36,6 stopinje, sledi Lastovo s 35,7 stopinje in Šibenik, kjer se je živo srebro povzpelo na 35,1 stopinje, poroča hrvaški portal Index.

Med 32 in skoraj 35 stopinj Celzija so med drugim namerili še na Hvaru, v Pločah, Splitu, Dubrovniku, Makarski in Pulju.

Vročina naj bi se na Hrvaškem umirila v torek, ko naj bi državo dosegla hladnejša fronta, ki bi jo lahko pospremile tudi nevihte. Za jug Hrvaške sicer še vedno napovedujejo tudi do 36 stopinj Celzija.

Vroče pa je tudi v Srbiji. V prestolnici Beograd so danes izmerili 35 stopinj Celzija, živo srebro pa bi se lahko še dvignilo. Prav tako so 35 stopinj izmerili še v krajih Valjevo in Ćuprija, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Le za stopinjo nižjo temperaturo so med drugim izmerili v Novem Sadu in Zrenjaninu. Termometer pa je več kot 30 stopinj Celzija kazal še v številnih drugih srbskih krajih. Med drugim so v goratem Zlatiboru izmerili 30 stopinj Celzija.

Podobno kot na Hrvaškem tudi v Srbiji v torek pričakujejo nevihte in ohladitev.

loading...
Loading...