državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Veter tudi ponoči povzročal težave

Deli na:
Veter tudi ponoči povzročal težave

Foto: Bobo

Okrepljen veter je tudi v četrtek zvečer in ponoči po Sloveniji povzročil kar nekaj težav. Predvsem na Gorenjskem, Goriškem in Dolenjskem je podiral drevesa in odkrival strehe. Po podatkih Agencije RS bo danes še pihal severovzhodni veter, na Primorskem pa zmerna burja.

Na Gorenjskem so imeli gasilci zvečer in ponoči veliko dela z odstranjevanjem dreves, ki so padla na cestišča. Poleg tega je veter v tovarni Acroni na Jesenicah odkril 500 kvadratnih metrov pločevinaste strehe na stari delavnici. Strešnike je veter odkril tudi na stanovanjski hiši v občini Jesenice.

Težave je močan veter povzročal na Goriškem, kjer je odkril kar nekaj streh. Zvečer je sunek burje v Novi Gorici tudi premaknil del gradbenega odra in je obstajala nevarnost, da pade na mimoidoče. Gasilci so premaknjen oder odstranili.

Tudi na Dolenjskem je veter podiral drevesa, zaradi česar je bil na nekaterih cestah oviran promet. V Brežicah pa so morali s cestišča odstraniti telekomunikacijsko žico in drog.

Po napovedih Arsa bo danes in v soboto večinoma sončno, ponekod v vzhodni in osrednji Sloveniji pa bo občasno tudi zmerno oblačno. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Veter bo oslabel v nedeljo.