stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mitja Valenčič je svoj zadnji Vitranc končal z odstopom

Deli na:
Mitja Valenčič je svoj zadnji Vitranc končal z odstopom

Foto: Bobo

Slovenski veteran Mitja Valenčič tekmovalno pot na najvišji ravni končuje v Kranjski Gori, kjer je pred 17 leti debitiral v svetovnem pokalu alpskih smučarjev. Kljub veliki želji vpisati vrhunski dosežek na poslovilni tekmi ter še za en teden podaljšati tekmovanje z uvrstitvijo na finale v Lenzerheideju, je na svoji zadnji tekmi odstopil.

V ciljni areni poligona v Podkorenu so se mu navijači, ljubitelji smučanja, sotekmovalci in člani trenerskega štaba, ki so se v Kranjski Gori zbrali v sončnem in toplem vremenu, kljub odstopu poklonili z aplavzom. Na tribunah je bilo videti plakate z napisi Mitja, hvala ti za vse lepe trenutke. Šestintridesetletni slalomski veteran, ki se namerava v prihodnosti kot trener najmlajših še naprej poklicno ukvarjati s smučanjem, je novinarjem v ciljni areni priznal, da gre za zelo čustvene trenutke in da ob izkazani podpori ter zahvali ni ostal hladen. Gre za pretehtano odločitev, ki je zorela dalj časa. Kljub temu, da je sam v tej sezoni zbral več točk kot vsi preostali člani moške reprezentance skupaj, odločitve o tekmovalnem slovesu ne namerava spreminjati.

Po prvi vožnji vodi avstrijski veteran Mario Matt, drugi čas je s petimi stotinkami sekunde zaostanka vpisal Nemec Felix Neureuther, tretjega pa norveški mladenič Henrik Kristoffersen (+ 0,30). Vodilni v posebnem seštevku discipline Avstrijec Marcel Hirscher je na šestem mestu po prvi vožnji s 56 stotinkami sekunde zaostanka za vodilnim rojakom.

Tako kot na sobotnem veleslalomu tudi na slalomu v drugi vožnji ne bo slovenskega predstavnika. Valenčič, ki je imel najboljšo startno številko 22, je odstopil, po njegovi poti pa je šel tudi Žan Kranjec. Ostala četverica pa je bila prepočasna za finale. Matic Skube je bil 42. (+ 3,40), Žan Grošelj 53. (+ 4,87), Aljaž Dvornik 54. (+ 5,54) in Miha Kürner 55. (+ 5,70).