Anton Lukančič slika Svet24.si

37-letni Anton se je v ponedeljek odpeljal v ...

Bojan Manojlović Svet24.si

Bojan je Andrei pomenil nov začetek v življenju,...

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

jason kidd luka doncic Ekipa24.si

Razočarani Dončić po novem porazu tudi o ...

masterchef Njena.si

Šok v MasterChefu: Prvič doslej slovo na lastno ...

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Misija Pavel Rupar: Z upokojensko stranko do četrte Janševe vlade

Deli na:
Misija Pavel Rupar: Z upokojensko stranko do četrte Janševe vlade

Pavel Rupar s pomočjo SDS organizira proteste upokojencev. - Foto: M24

Nekdanji poslanec SDS Pavel Rupar pripravlja že tretji vseslovenski protest upokojencev 31. marca na Trgu Republike v Ljubljani. Njegovo društvo Inštitut 1. oktober, ki ga je registriral prejšnji teden, pa že ustanavlja podružnice po regijah in občinah.

Prvak SDS Janez Janša je zelo zainteresiran za novo upokojensko stranko, ki bi mu po volitvah pomagala priti na oblast, saj morebitna stranka Anžeta Logarja verjetno ne bo dovolj. Tudi za drugo Janševo vlado je bila Državljanska lista Gregorja Viranta premalo, njeno sestavo je omogočil tudi Karl Erjavec z Desusom.
 
Tokrat bi upokojensko stranko ustanovili Janševi privrženci, toda vprašanje je, ali bi takšna stranka lahko pridobila dovolj novih volivcev, ki že doslej niso glasovali za SDS. Podobno kot je Erjavec obljubljal tisoč evrov pokojnine, zdaj tudi Rupar postavlja neuresničljive zahteve, ki pa so mamljive za nabiranje glasov upokojencev.

Drugo pa je vprašanje, ali je Rupar res oseba, ki lahko na volitve pripelje nove volivce, sploh ker je že bil v politiki in se iz nje neslavno poslovil.Poleg tega se je znašel še v številnih kazenskih postopkih, povezanih z njegovim županskim delom. Pišemo, koliko škode je moral Rupar povrniti občini Tržič in koliko jo je v resnici plačal.

Pišemo tudi, kako skušajo zdaj Ruparja v medijskem imperiju SDS rehabilitirati, pri tem pa se sklicujejo na mrtvo kronsko pričo, ki naj bi tik pred svojo smrtjo izjavil, da je na sodišču krivo pričal.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24