Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Miro Cerar: Golobova vlada s preveč populizma in premalo strategije

Deli na:
Miro Cerar: Golobova vlada s preveč populizma in premalo strategije

Miro Cerar - Foto: Primož Lavre

Nekdanji premier in zunanji minister je prijeten sogovornik. Uglajen. Podobno kot nekdanji predsednik Borut Pahor. V marsičem sta drugačna od nekaterih naših drugih politikov na izpostavljenih mestih. Sam o vrnitvi v politiko ne razmišlja. V intervjuju je podal svoj notranji pogled na obe vladi, v katerih je sodeloval. Kot zunanji opazovalec pa je ocenil tudi obe naslednji.

O aktualni Cerar med drugim pravi: »Zdi se, da je edina rešitev te vlade za vse probleme delitev dodatnega denarja. To se ne bo dobro končalo, saj dolgoročno to presega realne finančne zmožnosti države. Vse to in dejstvo, da vladi zazdaj ne uspe zmanjševati razklanosti v naši družbi, kaže, da jo čakajo še zares veliki izzivi.«

V intervjuju Cerar razloži, da je bil glavni razlog za odstop Marjana Šarca njegova zmotna ocena, da bo tako prišlo do predčasnih volitev, na katerih naj bi si njegova stranka izboljšala volilni rezultat.

Razkrije, da so bili za odvzem poslanskega mandata Janši tudi tisti poslanci SMC, ki so po padcu Šarčeve vlade podprli Janševo vlado - med njimi celo kasnejši predsednik državnega zbora in dve bodoči ministrici v Janševi vladi.


Razkroj moje nekdanje stranke, predvsem pa skrajni oportunizem ter izdaja strankinih vrednot in ciljev s strani njenega novega vodstva in poslanske skupine so me prizadeli, in ta bolečina ni izginila prav hitro, pove Cerar.

Meni, da je imel Janša veliko priložnost, da se skozi krizne razmere prebije kot rešitelj naroda in si zagotovi še najmanj en vladni mandat. A prevladali so destruktivni vidiki njegove politike, ugotavlja Cerar.

Pove tudi, kaj je svetoval Anžetu Logarju in zakaj o vrnitvi v politiko ne razmišlja.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24