nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ministrska kandidata Marušič&Gantar: od Jankovića k Janši?

Deli na:
Ministrska kandidata Marušič&Gantar: od Jankovića k Janši?

Foto: Bobo

Dorjan Marušič po vsej verjetnosti ne bo (ostal) minister za zdravje v drugi Janševi vladi. Po naših informacijah naj bi Marušič skupaj s Tomažem Gantarjem (nekdanjim županom Pirana), ki se prav tako omenja kot kandidat za ministra za zdravje, najprej pomagal pisati program za področje zdravstva Jankovićevi Pozitivni Sloveniji. Nekaj vplivnih posameznikov iz kabineta ministra Marušič naj bi bilo tudi povezanih s farmacevtsko industrijo in si zato na vso moč prizadevajo, da na ministrstvu ne bi prišlo do sprememb.

Finance so včeraj poročale, da naj bi namesto Desusovega Tomaža Gantarja zdaj veljal za favorita za zdravstvenega ministra odhajajoči minister Dorjan Marušič, prav tako iz kvote Desusa. Desus naj bi se v ponedeljek namreč zavzel, da minister za zdravje še vedno ostane Marušič, Gantar pa bi s prestopom v SDS lahko postal državni sekretar.

»Nisem prestopil iz Desusa v SDS, to prvič slišim, ni bilo nobenega pogovora ali dogovarjanja o tem,« je namige o prestopu za Finance zavrnil Gantar. Marušič Financam na vprašanje, ali drži, da je kandidat za ministra za zdravje, ni odgovoril. Nadaljevanje ministrovanja Marušiča naj bi bilo tudi točka nadaljnjih pogovorov med SDS in Desusom. »Gotovo sem eden izmed kandidatov. Zdaj potekajo pogajanja med koalicijskimi partnerji, možna je tudi sprememba,« je za Finance potrdil Gantar.

Kot je znano, je bil Gantar direktor Splošne bolnišnice Izola v času, ko je bil strokovni direktor Dorjan Marušič, po naših informacijah pa naj bi bila tudi sorodstveno povezana. Ta je bil sicer državni sekretar v času Ropove vlade pod ministrom za zdravje Dušanom Kebrom in tudi pozneje v vladi Janeza Janše, dokler ga ni odstavila ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič, ki je nasledila ministra Andreja Bručana.