tana hoy Svet24.si

Osupljive prerokbe in opozorilo za december 2022

profimedia-0674788030 Svet24.si

Legendarni Pele na smrtni postelji

I-rosvita pesek-pl004 Necenzurirano

Zakaj se Rosvita moti #kolumna

murska-sobota, medicop, peter-podlunšek, reševalna-vozila Reporter.si

Bogatenje z javnim zdravstvom: to je dobavitelj, ...

doncic re Ekipa24.si

Luka Dončić blestel (tudi) v New Yorku! Kako ...

Maja Pinterič, Grega Jakhel Kolarevič Njena.si

Slovenska voditeljica prvič postala mamica

argentina navijaci re Ekipa24.si

V Katarju na 48 tekmah 2,45 milijona gledalcev

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ministrica Kustečeva izgubila stik z realnostjo: netestirani otroci ne smejo dobiti za jesti, je zabičala ravnateljici

Deli na:
Ministrica Kustečeva izgubila stik z realnostjo: netestirani otroci ne smejo dobiti za jesti, je zabičala ravnateljici

Simona Kustec - Foto: Bobo

Ministrica za šolstvo Simona Kustec je prestala interpelacijo, čeprav njeno delo v zadnjem letu in pol dokazuje, da ni kos položaju.

Da v kritičnih situacijah popolnoma izgubi kompas pa kaže njen pogovor z osnovnošolsko ravnateljico. Po spletu je zaokrožil posnetek pogovora, v katerem ministrica ravnateljici celo zabiča, naj otrok, ki se ne bodo samotestirali, ne spusti v šolo in jim celo odreče malico in kosilo

Starši ne bodo prišli po svoje otroke, je v pogovoru ravnateljica opozarjala ministrico in od nje terjala jasnejša in predvsem pravočasna navodila. Imajo pravico iti na malico, lahko gredo na kosilo, je želela vedeti in se obenem zgražala na nejasnimi direktivami: »Naj kličem policijo, da jih ne spusti v šolo?«


»Pustite prvo triado pri miru, naj se sami testirajo doma, bodite pametni, saj bomo imeli revolucijo,« je rotila Kustečevo.

Ta je bila neomajna. »Teh otrok ne smete pustiti v šolo, nobene malice, nobenega kosila,« je zabičala ravnateljici in še dodala, da bo imela težave, če tega ne bo naredila.  Vztrajala je, da naj se tako otroci šolajo na daljavo, brez da bi poskrbela, da bi šole in predvsem učitelji to sploh lahko izvajale.

Kljub tem in drugim očitnim kiksom na odgovornem položaju je Kustečeva ponoči prestala že drugo interpelacijo v tem mandatu. Po prvi se ni spremenilo nič, le še slabše je. Ob tem si ministrica, ki ji preostaja še pol leta mandata in ki se menda že pripravlja na vrnitev v akademske vode, po uspešno prestani interpelaciji drzne izjaviti, da bo še naprej ravnala odgovorno ter pripomni, da je več kot očitno potrebna temeljita sprememba na šolskem resorju.