mh370, malezijsko letalo Svet24.si

Bodo eni največjih skrivnosti letalske industrije...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

exatlon Njena.si

Exatlon: Zmagovalca Franko Bajc in Marjanca ...

masle padec Ekipa24.si

ZMRAZI DO KOSTI! Slovenski skakalec utrpel ...

Slovenija

Ministrica Kustečeva izgubila stik z realnostjo: netestirani otroci ne smejo dobiti za jesti, je zabičala ravnateljici

Deli na:
Ministrica Kustečeva izgubila stik z realnostjo: netestirani otroci ne smejo dobiti za jesti, je zabičala ravnateljici

Simona Kustec - Foto: Bobo

Ministrica za šolstvo Simona Kustec je prestala interpelacijo, čeprav njeno delo v zadnjem letu in pol dokazuje, da ni kos položaju.

Da v kritičnih situacijah popolnoma izgubi kompas pa kaže njen pogovor z osnovnošolsko ravnateljico. Po spletu je zaokrožil posnetek pogovora, v katerem ministrica ravnateljici celo zabiča, naj otrok, ki se ne bodo samotestirali, ne spusti v šolo in jim celo odreče malico in kosilo

Starši ne bodo prišli po svoje otroke, je v pogovoru ravnateljica opozarjala ministrico in od nje terjala jasnejša in predvsem pravočasna navodila. Imajo pravico iti na malico, lahko gredo na kosilo, je želela vedeti in se obenem zgražala na nejasnimi direktivami: »Naj kličem policijo, da jih ne spusti v šolo?«


»Pustite prvo triado pri miru, naj se sami testirajo doma, bodite pametni, saj bomo imeli revolucijo,« je rotila Kustečevo.

Ta je bila neomajna. »Teh otrok ne smete pustiti v šolo, nobene malice, nobenega kosila,« je zabičala ravnateljici in še dodala, da bo imela težave, če tega ne bo naredila.  Vztrajala je, da naj se tako otroci šolajo na daljavo, brez da bi poskrbela, da bi šole in predvsem učitelji to sploh lahko izvajale.

Kljub tem in drugim očitnim kiksom na odgovornem položaju je Kustečeva ponoči prestala že drugo interpelacijo v tem mandatu. Po prvi se ni spremenilo nič, le še slabše je. Ob tem si ministrica, ki ji preostaja še pol leta mandata in ki se menda že pripravlja na vrnitev v akademske vode, po uspešno prestani interpelaciji drzne izjaviti, da bo še naprej ravnala odgovorno ter pripomni, da je več kot očitno potrebna temeljita sprememba na šolskem resorju.

Loading...