bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Minister Gantar se želi znebiti državne sekretarke Tine Bregant

Deli na:
Minister Gantar se želi znebiti državne sekretarke Tine Bregant

Foto: Primož Lavre

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Tina Bregant je za STA potrdila, da jo je minister za zdravje Tomaž Gantar dopoldne obvestil o tem, da bo vladi predlagal njeno razrešitev. Kot je dejala, ji razlogov za to ni navedel. Gantar je informacijo potrdil na Twitterju in kot razlog nakazal izgubo zaupanja.

"Delamo v izrednih razmerah. Zaupanje, sodelovanje in podobni pogledi na reševanje problemov so v času epidemije še toliko bolj pomembni. Zahvaljujem se ji za njeno delo in ji želim srečo na nadaljnji karierni poti," je zapisal minister.

Bregantova za STA ni želela podrobno komentirati Gantarjeve odločitve. Dejala je le, da se je trudila delati dobro in za ljudi ter da razmere na ministrstvu niso lahke.

Za TV Slovenija je medtem povedala, da se strinja, da je zaupanje in sodelovanje v teh časih ključno, a da je potrebna tudi "popolna transparentnost". "Nisem prepričana, koliko je bil minister pripravljen poslušati določene argumente. Trudila sem se po najboljših močeh, očitno pa nisem izpolnila vseh njegovih pričakovanj," je povedala

Po informacijah javne televizije Gantar ni bil zadovoljen z njenim nastopanjem na novinarskih konferencah, s tem, da naj bi bila precej povezana s kabinetom predsednika vlade in da je dajala izjave, ki naj ne bi bile usklajene z ministrstvom. Očital naj bi ji tudi, da ni niti enkrat sklicala strokovne skupine za podporo pri obvladovanju epidemije covida-19, ki jo je ustanovil.



Bregantova je glede tega povedala, da so sodelovali vsak dan, da so bila poročila na mizi vsakodnevno in da so se vsi člani odpovedali sejninam. "Če je to vzrok za slabo delo, potem naj bo," je zatrdila.

Bregantova je že tretja državna sekretarka, ki v času Gantarjevega ministrovanja zapušča ministrstvo. Najprej se je za to potezo odločil Andrej Možina, nato je vlada v začetku oktobra razrešila še Jernejo Farkaš Lainšček.

O tem, da je Gantar predlagal vladi razrešitev Bregantove, je sicer prvi poročal spletni Dnevnik, ki se je skliceval na neuradne vire.

Po poročanju časnika naj bi Gantar za novega državnega sekretarja predlagal vidnega člana DeSUS Uroša Prikla, ki se ga je omenjalo tudi kot možnega vodjo urada za demografijo.