porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Slovenija

Migranti iz Alžirije in Egipta pri Novem mestu ukradli avto, policija jih je ustavljala s stingerjem

Deli na:
Migranti iz Alžirije in Egipta pri Novem mestu ukradli avto, policija jih je ustavljala s stingerjem

Fotografija je simbolična - Foto: Profimedia

Policisti so konec tedna na različnih koncih Slovenije obravnavali 61 tujcev in dva voznika, ki so skušali nezakonito vstopiti v Slovenijo. Devetnajst tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito, nekaj so jih vrnili hrvaškim varnostnim organom, za nekatere postopki še niso zaključeni. Voznikoma, ki sta prevažala tujce, so odvzeli prostost.

Policisti Policijske uprave (PU) Ljubljana so v nedeljo okoli 3.30 na cesti Kočevje-Ribnica poskušali ustaviti osebno vozilo, ki pa ni upoštevalo zvočnih in svetlobnih znakov in je pospešeno nadaljevalo vožnjo. Uspeli so ga ustaviti le z uporabo prisilnih sredstev (stinger). Ko se je ustavil, so iz vozila zbežale štiri osebe, voznika, za katerega se je v postopku izkazalo, da je Alžirec, so prijeli. Prijeli so še dva Egipčana, nadaljujejo pa iskanje še preostalih dveh.

V postopku so ugotovili, da je bilo vozilo ponoči ukradeno z dvorišča v naselju Gorica na območju PU Novo mesto. Lastniku so vozilo že vrnili, Alžircu pa odvzeli prostost in ga bodo danes s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika. Tujca, ki nista zaprosila za mednarodno zaščito, so zjutraj vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V zadnjih 24 urah so na območju Ljubljane prijeli tujca, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Gre za Alžirca, ki je zaprosil za mednarodno zaščito.


Na območju PU Koper so policisti od petka do ponedeljka zjutraj obravnavali 37 ilegalnih migrantov, in sicer enajst Afganistancev, pet Turkov, štiri Kitajce, po tri državljane Iraka, Irana, Maroka, Pakistana in Bangladeša ter Alžirca in državljana Kosova. Devetnajst jih je zaprosilo za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom, 17 oseb so vrnili hrvaškim varnostnim organom, eden pa se je znašel v policijskem pridržanju.

Gre za 43-letnega državljana Kosova, ki je prek državne meje iz Hrvaške v Slovenijo prevažala štiri ilegalne migrante. V postopku je bilo ugotovljeno, da je zanj razpisana tiralica Interpola zaradi suma storitve kaznivega dejanja oboroženega ropa na Kosovem decembra 2008.

Policisti so na Obrežju v soboto med kontrolo tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak v tovornem delu našli tri tujce, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Dva Pakistanca in Afganistanca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med petkom in ponedeljkom izsledili in prijeli 17 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Dvorce, Prilipe, Mihalovec in Jesenice na Dolenjskem. Policijski postopki s šestimi Iranci, po dvema državljanoma Mongolije, Iraka, Sirije, Palestine, Egipta in Alžircem še niso zaključeni.

loading...
Loading...