zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Migrant v Ljubljani grozil s skokom skozi okno, nato pristal na psihiatriji

Deli na:
Migrant v Ljubljani grozil s skokom skozi okno, nato pristal na psihiatriji

Foto: Bobo

Po preverjenih informacijah se je v nastanitvenem centru za tujce na Kotnikovi v Ljubljani včeraj zgodil incident - Čeprav so migranti v centru povsem oskrbovani, zanje pripravljajo dnevne obroke, prav tako jim redno perejo perilo in čistijo sobe, naj bi si eden izmed njih želel sam pripravljati hrano - Ker kuhanje po sobah zaradi varnostnih razlogov ni dovoljeno, naj bi migrant začel groziti s skokom skozi okno.

Kaj lahko je bilo v igri le izsiljevanje oziroma »tipanje«, do kod vse je vodstvo centra pripravljeno popuščati, kljub temu je bila nato sprejeta drugačna odločitev. Zaradi suma, da gre po vsej verjetnosti za neuravnovešeno osebo, je bil na kraj dogodka poklican zdravnik. Domnevni prizadeti tujec je bil nato odpeljan v psihiatrično ustanovo.

Ko smo podatke preverjali na Policijski upravi Ljubljana, nam je Maja Ciperle Adlešič, predstavnica za odnose z javnostmi, potrdila, da se je omenjeni dogodek res zgodil. V odgovoru je zapisala, da je bila Policijska uprava Ljubljana o dogodku na Kotnikovi ulici v Ljubljani obveščena v petek, 25. marca 2016, okoli osme ure zjutraj: »Policisti so na kraju dogodka z zbranimi obvestili ugotovili, da je prišlo do nesoglasja med zaposleno in prosilcem za mednarodno zaščito (državljanom Iraka) zaradi odvzema kuhalnika, ki ga po hišnem redu ne smejo imeti v sobah. Oseba je nato omenjala samopoškodovanje, zaradi česar je bil na kraj poklican zdravnik, ki je za osebo po pogovoru odredil hospitalizacijo.«