ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

3_LUka basi doma Njena.si

Luka Basi na operacijski mizi

Slovenija

Meritve plinov Britofu vedno boljše, cesta ostaja zaprta, otroke v šolo vodijo po spremenjeni poti

Deli na:
Meritve plinov Britofu vedno boljše, cesta ostaja zaprta, otroke v šolo vodijo po spremenjeni poti

V sredo poteka preverjanje in iskanje napake na novem plinovodu. - Foto: Bobo

Ponovljene meritve plinov na zaprtem območju v kraju Britof, kjer je v torek eksplodiral plin, so včeraj kazale še spodbudnejšo sliko kot v soboto, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Kranj. Meritve v jaških so enake sobotnim, bistveno boljše pa so tudi meritve plinov v zemljini, katerih vrednost se je od sobote zmanjšala za nekajkrat.

Določen del zemljine na kraju so odstranili, gasilci pa do nadaljnjega izvajajo kontrole območja. Zaenkrat ostaja prisotna tudi policija, so še v imenu kranjske občine in Gasilsko reševalne službe Kranj zapisali na policiji.

Nove meritve plinov bodo izvedli v ponedeljek in torek, potem pa bodo predvidoma sprejeli odločitev o nadaljnjih korakih.

Intervencija na kraju tako še vedno poteka neprekinjeno, vsi pristojni pa so na kraju prisotni že od torka. Cesta in območje ostajata do nadaljnjega zaprta. Na zaprtem območju in v okolici je prav tako še vedno prepovedana uporaba odprtega ognja.

Na policiji ob tem starše otrok nižjih razredov Osnovne šole Predoslje prosijo, naj danes z otroki prehodijo spremenjeno šolsko pot in otrokom pokažejo, kje in na kaj naj bodo pozorni, da bodo varno prišli v in iz šole. Vozniki na obvozih pa naj vozijo previdno in otrokom omogočijo varno udeležbo v prometu.

V torkovi eksploziji zemeljskega plina v vodovodnem jašku so bili v Britofu pri Kranju poškodovani dva delavca in štirje otroci. V minulih dneh so pristojni sanirali mesto na plinovodu, od koder je uhajal plin, in testirali plinovod. Opravljajo tudi meritve prisotnosti plina v jaških.

Loading...