feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Slovenija

Meritve plinov Britofu vedno boljše, cesta ostaja zaprta, otroke v šolo vodijo po spremenjeni poti

Deli na:
Meritve plinov Britofu vedno boljše, cesta ostaja zaprta, otroke v šolo vodijo po spremenjeni poti

V sredo poteka preverjanje in iskanje napake na novem plinovodu. - Foto: Bobo

Ponovljene meritve plinov na zaprtem območju v kraju Britof, kjer je v torek eksplodiral plin, so včeraj kazale še spodbudnejšo sliko kot v soboto, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Kranj. Meritve v jaških so enake sobotnim, bistveno boljše pa so tudi meritve plinov v zemljini, katerih vrednost se je od sobote zmanjšala za nekajkrat.

Določen del zemljine na kraju so odstranili, gasilci pa do nadaljnjega izvajajo kontrole območja. Zaenkrat ostaja prisotna tudi policija, so še v imenu kranjske občine in Gasilsko reševalne službe Kranj zapisali na policiji.

Nove meritve plinov bodo izvedli v ponedeljek in torek, potem pa bodo predvidoma sprejeli odločitev o nadaljnjih korakih.

Intervencija na kraju tako še vedno poteka neprekinjeno, vsi pristojni pa so na kraju prisotni že od torka. Cesta in območje ostajata do nadaljnjega zaprta. Na zaprtem območju in v okolici je prav tako še vedno prepovedana uporaba odprtega ognja.

Na policiji ob tem starše otrok nižjih razredov Osnovne šole Predoslje prosijo, naj danes z otroki prehodijo spremenjeno šolsko pot in otrokom pokažejo, kje in na kaj naj bodo pozorni, da bodo varno prišli v in iz šole. Vozniki na obvozih pa naj vozijo previdno in otrokom omogočijo varno udeležbo v prometu.

V torkovi eksploziji zemeljskega plina v vodovodnem jašku so bili v Britofu pri Kranju poškodovani dva delavca in štirje otroci. V minulih dneh so pristojni sanirali mesto na plinovodu, od koder je uhajal plin, in testirali plinovod. Opravljajo tudi meritve prisotnosti plina v jaških.

loading...
Loading...