pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mednarodni demokratski podmladek: Janša je politični zapornik!

Deli na:
Mednarodni demokratski podmladek: Janša je politični zapornik!

Pretekli vikend je v Lizboni potekalo zasedanje Sveta podmladka Mednarodne demokratske zveze (IYDU). Svet je bil namenjen predvsem statutarnim obveznostim, sprejeta pa je bila zgolj ena resolucija, ki pa se v celoti osredotoča na stanje demokracije v Sloveniji, so sporočili iz SDM.

Janez Janša, premier Slovenije med leti 2004-2008 ter 2012-2013, predsednik Evropskega sveta v letu 2008, predsednik največje opozicijske stranke v Sloveniji in eden izmed ustanoviteljev neodvisne Slovenije, je žrtev politično motiviranega procesa in medijskih manipulacij. Poleg tega, da je bil obsojen brez kakršnega koli dokaza, trenutno preživlja dvoletno zaporno kazen. Podmladek Mednarodne demokratske zveze na podlagi dejstev ugotavlja, da je bil predsednik največje opozicijske stranke v Sloveniji in bivši predsednik vlade Janez Janša obsojen, da naj bi neznanega dne ob neznanem času, na neznanem kraju ter na neznan komunikacijski način, prejel obljubo za neznano nagrado. Dokazi proti Janezu Janši v primeru Patria niso bili nikoli predstavljeni in najdeni, afera Patria pa se pojavi v medijih pred vsakimi parlamentarnimi volitvami v Sloveniji - leta 2008 je afera izbruhnila ravno pred volitvami, leta 2011 se je sojenje pričelo pred volitvami, v letu 2014 pa so Janeza Janšo zaprli tri tedne pred volitvami. Janez Janša ni imel nobene možnosti branjena.

Višje sodišče bi lahko odložilo prestajanje zaporne kazni do odločitve Višjega sodišča na pritožbo, a se za to ni odločilo. »Glede na trenutno situacijo trdimo, da je Janez Janša politični zapornik v Evropski uniji,« pravijo v IYDU, kjer pozorno spremljajo dogajanje v Sloveniji.

Sicer podmladek Mednarodne demokratske zveze sporoča: IYDU izraža podporo Janezu Janši v primeru Patria in poziva sodno vejo oblasti, da odloči čim prej, v skladu z veljavno zakonodajo, ob tem pa odloča brez svobodno ter brez pritiskov.