profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Med nastanjenimi v karanteni v Velenju potrjeni 2 okužbi z novim koronavirusom

Deli na:
Med nastanjenimi v karanteni v Velenju potrjeni 2 okužbi z novim koronavirusom

Med nastanjenimi v karanteni v hotel Paka v Velenju sta bili potrjeni dve okužbi z novim koronavirusom. - Foto: Bobo

Po poročanju TV Slovenija sta bili med nastanjenimi v karanteni v hotelu Paka v Velenju potrjeni dve okužbi z novim koronavirusom. Okužbi je pozneje uradno potrdilo tudi Ministrstvo za zdravje. Gre za dve mlajši osebi, ki se dobro počutita, tako da ostajata v karanteni v Velenju.

V hotelu Paka v Velenju se trenutno izvaja 14-dnevna karantena za 42 Slovencev, ki so ta teden s posebnim letom prispeli iz Španije. Na testiranju v Španiji so bili izvidi vseh negativni. Po prihodu v karanteno v Velenje so vseh 42 ponovno testirali na okužbo z novim koronavirusom in pri dveh odkrili okužbo. Testiranje bodo ponovili čez šest in nato še čez 14 dni, je v petek pojasnil velenjski podžupan Peter Dermol.

Skrb za 42 nastanjenih Slovencev je prevzela velenjska občina, po Dermolovih navedbah jim zagotavlja prehrano, poskrbeli so za varovanje. Vsi nastanjeni so namreč v strogi karanteni in ne smejo zapuščati hotela niti svojih sob, hrano jim dostavljajo pred vrata.

Kot je danes dejal vladni govorec Jelko Kacin, Civilna zaščita in policija spremljata karanteno v Hotelu Paka v Velenju. Če bo prišlo do kakršnekoli kršitve, bodo ukrepali. Kazen za kršitev karantene je do 420 evrov na posamično kršitev.

Medtem so se pojavile tudi informacije, da naj bi se ponoči v hotelu zglasila mlajša državljanka Slovenije iz Dobrne, ki da se je v Slovenijo sicer vrnila z letalom iz Madrida, a naj bi se nato izmuznila skupini, ki je bila nastanjena v karanteni. Odšla je domov, bila v stiku z domačimi.

Vladni govorec Jelko Kacin je na dopoldanski tiskovni konferenci dejal, da informacij o tem dogodku nima. Tudi drugi pristojni te informacije danes dopoldneniso ne potrdili ne zanikali.

Pozneje se je izkazalo, da je zjutraj okrog druge ure pred vhod hotela Paka res prišla ženska in prepričala predstavnike varovanja, da je prišla iz Španije. Zatrjevala je, da je dobila odredbo Nacionalnega inštituta za javno zdravje in da se mora zglasiti v karanteno v hotel Paka. Vso potrebno dokumentacijo za karanteno pa naj bi ji dostavili naslednji dan, torej danes.

Ker ponoči niso mogli preveriti njene izjave, so jo namestili v karanteno. Danes pa se je izkazalo, da je njena zgodba neresnična.  Žensko so danes ob 16.30 predali policiji v nadaljnji postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Andrej Šter, vodja konzularne službe, pa je potrdil novi prihod Slovencev iz Španije. Polet iz Madrida je načrtovan ob 21.00, na Brniku bo predvidoma okoli polnoči. Gre za veliko skupino ljudi, med katero je 45 slovenskih državljanov. Avstrijskim državljanom bodo zagotovili tranzit v Avstrijo, slovenski potniki pa bodo dobili odločbo o karanteno. Kje bodo nastanjeni, Šter v tem trenutku ne ve.