Revija Reporter
Slovenija

Plaz izstopov iz SDS: Janša ima v Ljubljani le še štiri svetnike, Logarju se pridružuje še Matjaž Vede

Igor Kršinar

24. okt. 2024 15:20 Osveženo: 15:45 / 24. 10. 2024

Deli na:

Matjaž Vede

Matjaž Vede / X

Po Igorju Horvatu je iz svetniške skupine SDS v Ljubljani izstopil še Matjaž Vede, ki se bo predvidoma prav tako pridružil Anžetu Logarju.

»Sporočam, da sem danes uradno izstopil iz stranke, katere član sem bil več kot 17 let. Razlogi za to odločitev so tako vsebinski kot tudi osebni. Moji pogledi na razvoj politike v Sloveniji se v zadnjem času razlikujejo  od usmeritev, ki jih zagovarja stranka,« je Vede zapisal na omrežju X.

»Zaradi tega sem se odločil, da nadaljujem svojo pot izven strankarskih okvirov. Ob tej priložnosti bi se rad iskreno zahvalil vsem, s katerimi sem kot član bil v stiku, za dosedanje korektno in konstruktivno sodelovanje,« je še dodal.

Ker je na njegovem profilu delil objave Platforme sodelovanja, je sklepati, da se bo pridružil novi stranki Anžeta Logarja. Podobno kot njegov svetniški kolega Igor Horvat, ki je iz SDS izstopil včeraj. SDS ima tako v ljubljanskem mestnem svetu le še štiri mestne svetnike. Predsednik ljubljanskega mestnega odbora SDS Aleš Hojs se bo ob tem moral resno zamisliti!

Sprožil se je plaz izstopov iz SDS: Anže Logar dobil okrepitev v Ljubljani | Revija Reporter