vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

Katarina Venturini Svet24.si

Jezi se le na določene ljudi

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

kraljica elizabeta, velika britanija, združeno kraljestvo, zastava Svet24.si

Kaj se bo zgodilo, ko bo umrla britanska kraljica ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Slovenija

Mati samohranilka Helena Čampa je s pomočjo donatorjev na dražbi uspela odkupiti svojo hišo

Deli na:
Mati samohranilka Helena Čampa je s pomočjo donatorjev na dražbi uspela odkupiti svojo hišo

Foto: Facebook - Helena Čampa je uspela zbrati 70 tisočakov in ohraniti streho nad glavo.

Mati samohranilka Helena Čampa, ki ji je grozila deložacija hiše, je včeraj z zbranimi denarnimi sredstvi na dražbi odkupila svojo hišo z izklicno ceno 66.703,50 evra. 50-letna samohranilka, ki 24 ur skrbi za najmlajšega sina s cerebralno paralizo in hudimi epileptičnimi napadi, se iskreno zahvaljuje vsem, ki so pomagali, poročajo mediji.

Za Heleno Čampa se je včerajšnja dražba v Murski Soboti iztekla srečno, saj je hišo obdržala. Njen nekdanji partner in lastnik kar treh četrtin hiše, s katerim sta skupaj vzela kredit, je namreč že dve leti v osebnem stečaju, zato je Heleni grozila deložacija. Za odkup hiše je morala zbrati skoraj 70.000 evrov. Čeprav to ni bil dolg Čampe, ga je morala odplačati, sicer bi hišo prodali.

V njeni stiski so ji pomagali gasilci, občina, društva, posamezniki in mediji. Na pomoč so priskočili tudi športniki Luka Dončić, Jaka Bijol in Tim Gajser, ki so svoje drese dali na dražbo.

Helena Čampa se vsem iskreno zahvaljuje, čeprav meni, da ni besed, ki bi lahko izrazile njeno hvaležnost. Kot je dejala, upa, da se bo Slovenija iz tega kaj naučila. Po poročanju medijev je spodbudno gesto pokazal tudi stečajni upravitelj, ki Čampi ni zaračunal sodnih stroškov.

50-letna Helena Čampa je mati samohranilka z dvema otrokoma. Mlajši sin je invalid s hudo obliko epilepsije, ne govori in ne hodi. Starejši brat je študent, so še poročali mediji.

Loading...