osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

jennifer lopez Svet24.si

Pri 49 je pokazala svoje nikoli bolj izklesano ...

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Slovenija

Mati samohranilka Helena Čampa je s pomočjo donatorjev na dražbi uspela odkupiti svojo hišo

Deli na:
Mati samohranilka Helena Čampa je s pomočjo donatorjev na dražbi uspela odkupiti svojo hišo

Foto: Facebook - Helena Čampa je uspela zbrati 70 tisočakov in ohraniti streho nad glavo.

Mati samohranilka Helena Čampa, ki ji je grozila deložacija hiše, je včeraj z zbranimi denarnimi sredstvi na dražbi odkupila svojo hišo z izklicno ceno 66.703,50 evra. 50-letna samohranilka, ki 24 ur skrbi za najmlajšega sina s cerebralno paralizo in hudimi epileptičnimi napadi, se iskreno zahvaljuje vsem, ki so pomagali, poročajo mediji.

Za Heleno Čampa se je včerajšnja dražba v Murski Soboti iztekla srečno, saj je hišo obdržala. Njen nekdanji partner in lastnik kar treh četrtin hiše, s katerim sta skupaj vzela kredit, je namreč že dve leti v osebnem stečaju, zato je Heleni grozila deložacija. Za odkup hiše je morala zbrati skoraj 70.000 evrov. Čeprav to ni bil dolg Čampe, ga je morala odplačati, sicer bi hišo prodali.

V njeni stiski so ji pomagali gasilci, občina, društva, posamezniki in mediji. Na pomoč so priskočili tudi športniki Luka Dončić, Jaka Bijol in Tim Gajser, ki so svoje drese dali na dražbo.

Helena Čampa se vsem iskreno zahvaljuje, čeprav meni, da ni besed, ki bi lahko izrazile njeno hvaležnost. Kot je dejala, upa, da se bo Slovenija iz tega kaj naučila. Po poročanju medijev je spodbudno gesto pokazal tudi stečajni upravitelj, ki Čampi ni zaračunal sodnih stroškov.

50-letna Helena Čampa je mati samohranilka z dvema otrokoma. Mlajši sin je invalid s hudo obliko epilepsije, ne govori in ne hodi. Starejši brat je študent, so še poročali mediji.

Loading...