kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Matej Tonin: Če desnica ne bo inovativna, bo še peta epizoda novih obrazov

Deli na:
Matej Tonin: Če desnica ne bo inovativna, bo še peta epizoda novih obrazov

Predsednik NSi Matej Tonin - Foto: Primož Lavre

S predsednikom Nove Slovenije Matejem Toninom smo se pogovarjali dan po tem, ko je kot nosilec predstavil listo kandidatov za evropske volitve. Tako kot je Ljudmila Novak prevzela odgovornost za predsedniške volitve, jo, pravi Tonin, prevzema tudi on za evropske. »Če ne bi kandidiral, bi nastal vtis, da se kot predsednik izogibam preverjanju zaupanja volivcev.«

Volivcem želi odpreti oči, da je treba tudi na desnem polu razširiti nabor potencialnih kandidatov za predsednika vlade. »Zmaga desne sredine ne sme biti odvisna samo od enega človeka.«

Moji kolegi in kolegice v stranki so pričakovali, da v najtežjem trenutkih za stranko v lanskem letu prevzamem odgovornost, pravi Tonin in razkrije, kaj se mu je hudega dogajalo.

Kaj pravi na opozorila, da se je kot predsednik stranke spustil v tvegano igro - jeseni se bo o tem, kako se je držal na volitvah, lahko izrekel volilni kongres.

Ursuli von den Leyen je spodletelo na področju migracij in zelenega prehoda; preveč se je nagnila na stran socialistov, je kritičen Tonin.

»Kaj pa, če se bo kdaj pri naši sosedih znašel neki avtoritarni voditelj, nadgradnja kakšnega sedanjega predsednika vlade, ki bo zapretil, da si želi dele nekdanje velike države nazaj? Kaj bomo rekli? Da jim damo Prekmurje, samo da bo mir?« skrbi Tonina.

Desna sredina mora pred volivce priti z novimi koncepti, z vztrajanjem na trideset let starih pristopih bodo tudi rezultati enaki sedanjim, je prepričan.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24